Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Auto Bild Lietuva“ išrinko saugiausią pradedantįjį vairuotoją

Savaitgalį įvyko „Auto Bild Lietuva“ surengto konkurso „Vairuoju saugiai 2014“ finalas. Jo metu išrinktas saugiausiai vairuojantis pradedantysis vairuotojas. Dėl geriausiojo vardo finale susirungė 15 jaunuolių.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Organizatorių nuotr.

Dalyvauti šiame konkurse panoro daugiau nei 100 pretendentų, tačiau į finalą iškopė tik 15 geriausių – trylika vaikinų ir dvi merginos. Dalyviams, kaip ir tikrame egzamine, pirmiausia teko sėsti prie kompiuterių. Čia dalyviai turėjo įveikti teorinę varžybų dalį, tą padaryti kuo greičiau ir išvengti klaidų.

Konkurso organizatoriai, panašius rinkimus organizuojantys jau aštuonerius metus, šį kartą sugalvojo ir naujų užduočių.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

Atsižvelgdami į tai, kad eismo įvykių dalyviai dažnai klysta ar net nemoka pildyti eismo įvykio deklaracijų, konkurso rengėjai „Auto Bild Lietuva“ kartu su partneriais – Vilniaus apskrities kelių policija parengė specialią užduotį.

Dalyviai turėjo kuo greičiau ir kaip įmanoma tiksliau užpildyti šį dokumentą. Policija vairuotojams paruošė ir daugiau klausimų, susijusių su situacijomis, neretai nutinkančiomis kelyje.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

Po teorinės dalies jaunuolių laukė praktinės rungtys, paįvairintos papildomomis užduotimis. Galiausiai varžybas vainikavo tikslioji rungtis. Joje dalyviai turėjo pajusti automobilio dydį ir kuo tiksliau sustoti numatytoje vietoje.

Po visų užduočių buvo suskaičiuoti visų dalyvių rezultatai. Pirmoji vieta atiteko Imantui Balandžiui. Vaikinas galutinėje rezultatų lentelės rikiuotėje vos viena dešimtąja sekundės dalimi įveikė antroje vietoje likusį Martyną Giržadą. Trečią vietą iškovojo Gintaras Truskauskas.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

Visi dalyviai buvo apdovanoti, o geriausiųjų trejetas apipiltas dar vertingesniais prizais. 2014-ųjų metų geriausiu pradedančiuoju vairuotoju pripažintas Imantas Balandis galės ne tik džiaugtis šiuo laimėjimu, bet ir vykti į kitais metais Ženevoje vyksiančią tarptautinę automobilių parodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius