Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Avariją padaryti įmanoma ir važiuojant per greičio ribojimo kalnelį

Avarija, kuri šią savaitę įvyko Mankiškių kaime Radviliškio rajone, yra labai neįprasta. Čia rastas į kelio sankasą įlėkęs automobilis, o vairuotojas gulėjo ant kapoto. Jis greičiausiai nebuvo prisisegęs saugos diržo, tad išlėkė iš automobilio salono ir žuvo.
Apgadintas greičio mažinimo kalnelis Stumbrų g.
Asociatyvi nuotr.: greičio mažinimo kalnelis

Įvykio vietą apžiūrėjusius pareigūnus nustebino automobilio avarijos vieta – iškart už greičio ribojimo kalnelio. Spėjama, kad automobilis atlėkė dideliu greičiu ir važiuojant per kalnelį jo ratai pakilo į orą. Tapęs nevaldomu, „Rover“ nulėkė nuo kelio.

Važiuojant 50 km/val. greičiu per greičio ribojimo kalnelį, standartiniam automobiliui pakilti į orą šansų nėra, tad beveik nėra abejonių, jog greitis buvo viršytas. Tai geras priminimas visiems vairuotojams, kad būtina stebėti kelio ženklus: užmiestyje greičio ribojimo kalneliai nestatomi, tačiau 90 km/val. greičiu įlėkus į gyvenvietę, gali tekti netikėtai perskristi per nelygumą.

Be to, ir patys greičio ribojimo kalneliai būna pažymėti įspėjamaisiais ženklais, kabinamais iki kliūties likus 50–100 metrų – tai daugiau nei pakankamas atstumas norint pristabdyti.

Tačiau net ir pataikius per greičio ribojimo kalnelį pervažiuoti didesniu greičiu, automobilio suvaldymas nėra didelis iššūkis, jeigu... segimas saugos diržas. Jeigu jis neprisegtas, vairuotojas per duobę ar iškilimą gali tiesiog iškristi iš sėdynės, o tuomet automobilis tikrąja to žodžio prasme taps nevaldomas.

Jeigu viena iš šių blogybių (viršytas greitis ir neprisegtas saugos diržas) jau yra didelis trukdis tiek pačiam vairuotojui, tiek kitiems eismo dalyviams, tai abi jos vienu metu – mirtinas derinys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius