-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Balandžio pirmąją didėja leistinas greitis autostradose ir greitkeliuose

Lietuvos kelių policijos tarnyba atkreipia transporto priemonių vairuotojų dėmesį, kad nuo balandžio 1 d. iki spalio 31 d. lengvaisiais automobiliais, motociklais ir triračiais automagistralėse leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 130 km/val. greičiu, greitkeliuose – ne didesniu kaip 110 km/val. greičiu. Iki balandžio 10 d. būtina pakeisti transporto priemonių dygliuotas padangas į nedygliuotas.
„Audi RS5“ spidometras
„Audi RS5“ spidometras / Kadras iš Youtube.com

Vadovaujantis Kelių eismo taisyklėmis, nuo balandžio 1 d. iki spalio 31 d. automagistralėse lengvaisiais automobiliais, motociklais ir triračiais leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 130 km/val. greičiu, greitkeliuose - ne didesniu kaip 110 km/val. greičiu. Primename, kad gyvenvietėse visoms transporto priemonėms leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 50 km/val. greičiu. 

Kelių eismo taisyklėse akcentuota, kad vairuotojas privalo važiuoti neviršydamas leistino greičio. Pasirinkdamas važiavimo greitį, vairuotojas turi atsižvelgti į važiavimo sąlygas, ypač vietovės reljefą, kelio ir transporto priemonės būklę ir krovinį, meteorologines sąlygas, taip pat eismo intensyvumą, kad galėtų sustabdyti transporto priemonę iki bet kurios iš anksto numatomos kliūties. Vairuotojas turi sulėtinti greitį ir prireikus sustoti, jeigu to reikia dėl susidariusių aplinkybių, ypač kai blogas matomumas.

Kelių eismo taisyklių 241 punkte reglamentuota, kad nuo balandžio 10 d. iki spalio 31 d. draudžiama eksploatuoti transporto priemones su dygliuotomis padangomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius