Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bėgimas nuo policijos – viena didžiausių kvailysčių eisme

Policija reguliariai paviešina vaizdo įrašus, kuriuose užfiksuoti nuo pareigūnų sprunkantys vairuotojai. Kodėl žmonės taip daro, yra nesuprantama ne tik pareigūnams, bet ir bet kuriems logiškai mąstantiems piliečiams.
Kretingoje šeštadienio pavakarę sulaikytas nuo policijos pareigūnų sprukti bandęs policijos vairuotojas.
Kretingoje šeštadienio pavakarę sulaikytas nuo policijos pareigūnų sprukti bandęs policijos vairuotojas. / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Juk vienas faktas aiškus – pabėgti nuo policijos nepavyks. Net ir vairuojant labai greitą automobilį, pareigūnai veikia dar greičiau ir surengia užtvarus arba sugeba įvaryti persekiojamąjį į šiam nepalankų kelio ruožą. O jeigu automobiliu ar kita transporto priemone nuo policijos pasprukti ir pavyksta, bėgantį pėsčiąjį pareigūnai paprastai pagauna per kelias valandas.

Šią savaitę panašus atvejis užfiksuotas Kretingos rajone. Vydmantų kaime, stabdomas policijos, baltos spalvos „Audi A8“ nė nemanė sustoti ir nuspaudęs akceleratorių nulėkė tolyn link Kiauleikių kaimo.

VIDEO: Girtas vairuotojas nestojo net ir po pareigūnų šūvių į padangas

Besivejant „Audi“ teko sustoti ir patrulis netgi spėjo pribėgti prie balto automobilio, tačiau šis staiga pajudėjo ir policininkui beliko šaudyti į „Audi“ ratus. Tai bėglio nesustabdė.

Dar kelis kilometrus nuvažiavęs bėglys sustojo ir siekė pasprukti pėsčiomis, tačiau Palangoje, Žaros g. buvo sulaikytas. Trisdešimtmetį peržengęs vyras buvo neblaivus ir greičiausiai nuo policijos bėgo suprasdamas, kad sustojimas jam kainuotų vairuotojo pažymėjimą bei kelių šimtų eurų baudą.

Tačiau jis vargu ar suvokė, kad dabartinis jo pažeidimas užtrauks tūkstantinę baudą ir tik fortūnai galima dėkoti, kad baltas „Audi“ į nieką neatsitrenkė ir nesužalojo kitų žmonių. Tokiu atveju bėgliui tektų ne tik tūkstantinė bauda, bet ir baudžiamoji atsakomybė.

Kita vertus, toks atvejis dar kartą patvirtino seniai žinomą tiesą: kad ir ką bebūtumėte padaręs ar kaip bijotumėte pareigūnų, jų reikalavimui sustoti paklusti privaloma. Priešingu atveju atsakomybės išvengti nepavyks – ji tik padidės kelis kartus. Kartu su galimybe stipriai sužeisti ar netgi pražudyti kitą eismo dalyvį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius