Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beveik 700 pradedančiųjų vairuotojų pernai neteko teisės vairuoti

Praėjusiais metais beveik 700 pradedančiųjų vairuotojų neteko teisės vairuoti, kadangi per metus už padarytus nusižengimus nenuėjo į papildomus vairavimo kursus. Nors policija tvirtina, kad vairuotojų teisės – pačių žmonių rūpestis, tačiau vairuotojai skundžiasi, jog papildoma informacija ir priminimas sustabdžius ar išrašius baudą – nepamaišytų.
Klevo lapas
Klevo lapas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dvejų metų vairavimo stažo neturintys vairuotojai padarę atitinkamus nusižengimus per metus privalo baigti papildomus kursus.

Vairuotojai skundžiasi, kad nežino ar tiesiog pamiršta šią kelių eismo taisyklę ir pareigūnai arba „Regitra“ galėtų juos informuoti.

Tačiau policija tikina, kad įstatymų nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia.

Pradedantiesiems vairuotojams įvairiose šalyse taikomi apribojimai gali būti labai įvairūs: tai ir greičio ribojimas, ir nulio promilių alkoholio koncentracija kraujyje. Taip pat – specialios sąlygos prarasti teisę vairuoti už tam tikrus Kelių eismo taisyklių pažeidimus arba privalomi tobulinimosi kursai pažeidėjams. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius