Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Dar vienas laikinas nepatogumas Vilniaus gatvėse – prasideda ženklinimo darbai

Vairuotojai buvo įpratę – spūsčių Vilniaus gatvėse vasarą, kai baigiasi pamokos mokyklose, egzaminai universitetuose, o didelė dalis žmonių vienu ar kitu metu atostogauja, nebūna. Tada net rytinio ar vakarinio piko metu į bet kurią sostinės vietą nuvažiuoti neužtrunka. Tačiau ne šiemet. Tik priežastis tokia, kuri vairuotojus verčia prikąsti liežuvius prieš pradedant burnoti.
Ženklinimas Pilaitės prospekte
Ženklinimas Pilaitės prospekte / S.Žiūros nuotr.

Gatvių remonto darbų šį šiltąjį sezoną Vilniuje kaip niekad daug. Tvarkoma daugybė sostinės gatvių, vienur tik lopomos duobės ar provėžos, kitur – asfaltuojamos ilgesnės atkarpos.

Pradės kitą savaitę

Ir tai yra ta priežastis, kodėl net vasarą Vilniaus vairuotojams tenka strigti spūstyse, ypač Geležinio Vilko gatvėje. Pagrindinius darbus tiek šioje, vienoje pagrindinių miesto eismo arterijų, tiek kitose gatvėse tikimasi pabaigti iki rugsėjo 1-osios, bet artimiausias savaites dar teks pakentėti – eismą net ir ten, kur asfaltavimas jau baigtas, trukdys gatvių ženklinimo darbai.

„Vilniaus mieste gatvių ženklinimas jau yra prasidėjęs. Kadangi rugsėjo 1-oji netoli, tai didžiausias dėmesys yra skiriamas sankryžų ženklinimui ir pėsčiųjų perėjoms. Nuo kitos savaitės pradėsime prieš pėsčiųjų perėjas piešti geltonus trikampius su užrašu „Apsaugok mane“, – apie pirmus ženklinimo darbus 15min sakė Vilniaus savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento direktorius Virginijus Pauža.

Priežastys, kodėl ženklinimas nebuvo pradėtas iki šiol, nors kai kurios gatvės nauju asfalto dangos sluoksniu padengtos jau prieš kurį laiką, yra kelios: pastaruoju metu miesto gatvės itin intensyviai asfaltuojamos, o naujai išasfaltavus ženklinimo darbus rekomenduojama pradėti tik po 5–7 dienų.

„Kitą savaitę pradėsime intensyviai ženklinti Nemenčinės plentą, Naugarduko g., Pilaitės pr. Geležinio Vilko gatvę ženklinsime po to, kai darbai čia bus visiškai baigti abiejose pusėse, tai greičiausia bus rugsėjo pradžioje“, – teigė V.Pauža.

Pabaigos rugsėjo 1-ą neskuba žadėt

Geležinio Vilko gatvėje dirbama gana sparčiai ir sėkmingai, kelininkai nesitraukia ir naktimis, tačiau prognozuoti, kad viskas bus pabaigta iki rugsėjo 1 dienos, kaip žadėta, V.Pauža nesiryžo: „Nežinau, ar tai pavyks, bet dedame visas pastangas. Labai aktyviai dirbama, vairuotojai turi nepatogumų, bet nieko nepadarysi – kiekvienas gatvės remontas sukelia nepatogumų, bet ateityje užtat bus daug geriau ir smagiau važiuoti.“

Ženklinimo darbai iš dalies jau yra nupirkti, dalis konkursų dar vyksta, bet šis procesas netrukdo vykdyti darbus.

Vilniaus savivaldybės duomenimis, horizontaliuoju ženklinimu jau paženklinta naujai išasfaltuota 1,15 km ilgio Pilaitės pr. dalis nuo V.Pociūno g. iki Smalinės g. (Pilaitės link). Buvo pažymėtos eismo juostos, maršrutinio transporto stotelė. Šiai Pilaitės pr. atkarpai sunaudota 77 kg vien dažų. Su tokiu kiekiu dažų būtų galima paženklinti 10 krepšinio aikštelių arba nupiešti 78 „Apsaugok mane“ simbolius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Naujai išasfaltuota Naugarduko g. atkarpa
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Naujai išasfaltuota Naugarduko g. atkarpa

Vilniaus miesto gatvių ženklinimui sezono metu (balandžio–spalio mėn.) sunaudojama apie 210 tonų medžiagų (plastikai, dažai, antislidiminė danga). Ženklinamos ne tik linijos, bet ir simboliai (neįgaliojo, dviračio, elektromobilio, raidės A, užrašai Taksi, 4+ ir pan.). Nurodyto dažų kiekio apytiksliai užtektų paženklinti apie 460 km gatvių. Kasmet iš naujo ženklinama apie 500 km gatvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius