Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dažniausiai į avarijas per Vėlines papuola seni, 15-20 metų amžiaus automobiliai

Daugiausia eismo įvykių Vėlinių savaitgalį sukelia 40-45 metų vairuotojai, o „avaringiausi“ lapkričio pirmosios automobiliai yra 15-20 metų, rodo ne gyvybės draudimo bendrovės BTA nepilnų trejų metų duomenų tyrimas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Vėlinių savaitgalį į kelius išrieda ir rečiau važinėjantys, aplankyti giminių kapų traukiančių vyresnių vairuotojų automobiliai. Tai gali būti viena iš didesnio vyresnių žmonių avaringumo šiuo periodu, kaip rodo BTA statistika, priežasčių. Rečiau vairuojantys transporto priemones vairuotojai praranda įgūdžius ir gali sukelti daugiau eismo įvykių. Nenuostabu ir tai, kad šiuo metu daug senesnių automobilių patenka į įvykius, nes automobiliai bėgant metams dėvisi ir yra sunkiau valdomi, mažiau patikimi“, – teigia  draudimo bendrovės BTA Žalų reguliavimo departamento direktorė Karolina Karpova.

Nelaimių neišvengiama

Nors Vėlinių savaitgalį keliuose būna ramiau, tačiau nelaimių neišvengiama. Pasak bendrovės specialisto, minėtuoju laikotarpiu pagrindiniai avarijos kaltininkai, kitaip nei įprastais savaitgaliais, yra 40 – 45 metų amžiaus vairuotojai, jie sukelia apie 16 proc. visų šventinio savaitgalio eismo įvykių. Kiek mažiau „avaringi“ Visų Šventųjų savaitgalį yra 45 – 60 metų žmonės. Įprastai pavojingiausi keliuose būna 18 – 30 metų amžiaus vairuotojai, tačiau pasak specialistės, Vėlinių savaitgalio fenomeną galima paaiškinti tuo, kad lapkričio 1-ąją už automobilio vairo sėda vyresni šeimos nariai.

„Avaringiausi“ lapkričio pirmosios automobiliai yra 15-20 senumo

Taip pat pastebima tendencija, kad į eismo įvykius Vėlinių savaitgalį pakliuvę automobiliai yra 15 – 20 metų. Tokie automobiliai sudaro iki penktadalio per Visų Šventųjų savaitgalį į avarijas pakliuvusių automobilių. Daugiausia eismo įvykių užfiksuota Lietuvos didmiesčiuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje.

„Siekdami Vėlinių savaitgalį maksimaliai sumažinti eismo įvykių skaičių, kviečiame visus eismo dalyvius – tiek vairuotojus, tiek pėsčiuosius būti atidžiais, dėmesingais ir drausmingais. Pėstiesiems svarbu neužmiršti tokių prevencijos priemonių kaip atšvaitai. Mandagus, kultūringas elgesys nieko nekainuoja – jis padės pasiekti kelionės tikslą ir išvengti nelaimės”, – kalbėjo Karolina Karpova.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius