Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl saugiausio Panevėžio apskrities vairuotojo vardo varžėsi ant slidžios dangos

Jau šeštą kartą organizuojamas nenuilstančių partnerių: Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos, VĮ „Panevėžio regiono keliai“ bei VšĮ „Panevėžio darbo rinkos mokymo centro“, saugaus eismo konkursas „Saugiausias Panevėžio apskrities vairuotojas“, startavo rugpjūčio mėnesį, o jo finalinis etapas įvyko praėjusį šeštadienį.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Evaldo Karpačiausko nuotr.

Kaip ir visada 1-ąjame etape konkursantai sprendė teorinę užduotį. Beje, konkurse galėjo dalyvauti asmenys įgiję teisę vairuoti B kategorijos transporto priemones.

Vadovaujantis konkurso nuostatais, atrinkti geriausiai išsprendę teorines užduotis vairuotojai (iš jų 3 moterys) atvyko rugsėjo 30 dieną į VšĮ „Panevėžio darbo rinkos mokymo centro“ autodromą. Atvykusius pasveikino ir palinkėjo sėkmės Panevėžio darbo rinkos mokymo centro direktorius Valentinas Masilionis, Panevėžio vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos vyresnioji specialistė Danguolė Urbonienė.

Evaldo Karpačiausko nuotr./Renginio akimirka
Evaldo Karpačiausko nuotr./Renginio akimirka

2-ąjame etape dalyviai sprendė tokį pat kelių eismo taisyklių testą ir buvo nustatytas 8 min. laikas. Dalyvių žinios atitinkamai buvo įvertintos balais: mažiausiai klaidų padaręs dalyvis įvertintas 1 balu, o daugiausiai padaręs klaidų – 20.

Kaip jau įprasta – VĮ „Panevėžio regiono keliai“ saugaus eismo inžinieriai Tomas Žagūnis bei Tadas Braždžionis paguodos dovanėles įteikė į 3-ąjį etapą nepatekusiems dalyviams.

Evaldo Karpačiausko nuotr./Renginio akimirka
Evaldo Karpačiausko nuotr./Renginio akimirka

Į trečiąjį etapą nukeliavo mažiausiai geriausiai testą sprendę dalyviai, iš jų 2 moterys. Šį etapą, kaip visada, organizavo VšĮ „Panevėžio darbo rinkos mokymo centro“ darbuotojai. Organizuojant praktinio važiavimo rungtis išradingajam Vytautui Šakėnui šįkart padėjo to paties centro vairuotojų mokytojas, vairavimo instruktorius Kęstutis Pukas – šių metų „Geriausio Lietuvos vairuotojo konkurso“ antrosios vietos laimėtojas.

Atlikti praktinei užduočiai buvo skirti net du automobiliai: „Ford“ markės ir „Toyota Hilux“ su automatine pavara. Pastarąjį automobilį varžyboms pateikė UAB „Auresa“. Vairuotojai turėjo įveikti daugybę „gyvatėlių“ (ir važiuojant į „slidų“ kalną ir leidžiantis nuo jo), įvažiavus į garažą apsisukti ir išvažiuoti iš jo, nepaliečiant kūgių bei gairelių pravažiuoti pro daugybę vartų, kuriuos pastebėti trukdo vandens fontanai.

Evaldo Karpačiausko nuotr./Renginio akimirka
Evaldo Karpačiausko nuotr./Renginio akimirka

Sugrįžus prie starto linijos, reikėjo persėsti į „Toyota Hilux“ automobilį ir vėl įveikti daugybę figūrų.

Važiuojant šiuo automobiliu reikėjo atlikti dar vieną užduotį: atsiliepti telefonu (naudojantis laisvų rankų įranga) ir atsakyti į keletą klausimų – beveik visiems vairuotojas tai sukėlė šiokių tokių nepatogumų – pokalbio metu vieni dalyviai šiek tiek lėčiau pradėjo važiuoti, kiti kliudė gaireles ar kūgius. Visi aiškiai pastebėjo, kad kalbant mobiliu ryšiu, vairuoti yra sudėtingiau. Kiekviena klaida buvo vertinama 5 baudos sekundėmis.

Evaldo Karpačiausko nuotr./Renginio akimirka
Evaldo Karpačiausko nuotr./Renginio akimirka

Neatlikus bent vienos užduoties – dalyvis diskvalifikuojamas. Rungtyje vairuotojai įrodė, kad moka saugiai valdyti automobilį „slidžiame“ kelyje. III etape geriausiai pasisekė pirmą kartą dalyvavusiam šiame konkurse Justui Čekniui, Mindaugui Valatkevičiui (konkurse dalyvavo 5 kartą) ir Virginijui Kaušakiui (dalyvavo visuose 6 organizuojamuose konkursuose).

Džiugu, kad V.Kaušakys jau į antrą konkursą atvyksta kartu su sūnumi Roku, kuris nusileido tėčiui ir užėmė ketvirtąją vietą. 5-ąją vietą užėmė 5-tą kartą dalyvavusi šiame konkurse Rūta Nedzelskienė.

Evaldo Karpačiausko nuotr./Renginio akimirka
Evaldo Karpačiausko nuotr./Renginio akimirka

Susumavus 2-ojo ir 3-iojo etapo rezultatus konkurso nugalėtoju tapo Justas Čeknys. Jam – VĮ „Panevėžio regiono keliai“ įsteigtas vertingas prizas – 300 Eurų čekis įsigyti padangų komplektą, nugalėtojo diplomą pasirašytą Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Egidijaus Lapinsko, VĮ „Panevėžio regiono keliai“ direktoriaus Rolando Žagaro bei VšĮ „Panevėžio darbo rinkos mokymo centro“ direktoriaus Valentino Masilionio įteikė policijos pareigūnė Danguolė Urbonienė.

Antrąją vietą laimėjo, taip pat ne naujokas šiame konkurse, Mindaugas Valatkevičius – jam įteikta „Karcher“ plovimo įranga ir diplomas. Trečią vietą užėmė Virginijus Kaušakys. Jam – diplomas ir išmanusis laikrodis-telefonas.

Evaldo Karpačiausko nuotr./Renginio akimirka
Evaldo Karpačiausko nuotr./Renginio akimirka

Saugiausiai Panevėžio apskrities vairuotojai Rūtai Nedzelskienei – dailus, moteriškas išmanusis laikrodis ir diplomas. Nors antrame etape padarė 9 klaidas, tačiau jai puikiai sekėsi važiuoti trečiame etape, ji aplenkė į trečiąjį etapą patekusią, konkurso naujokę Agnę Martušauskaitę.

Saugaus eismo konkurso „Panevėžio apskrities saugiausias vairuotojas“ nugalėtojams vertingas dovanas bei paguodos prizus dalyviams, kuriems pritrūko šiek tiek sėkmės, įsteigė VĮ „Panevėžio regiono keliai“.

Visų partnerių organizavusių šį konkursą tikslas – mažėjantys žuvusių bei sužeistų žmonių skaičiai šalies keliuose, siekti, kad vairuotojai domėtųsi naujais teisės aktais, tobulėtų ne tik vairuojant automobilį, bet ir žinotų teisės aktus, kurie aktualūs vairuotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius