Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Dėl užblokuotos sankryžos pasipiktinęs vairuotojas: „Ar jums galvos persuktos“?

Ko gero didžioji dalis Lietuvos vairuotojų žino, ką reiškia miestų didžiosiose sankryžose geltona spalva nubraižytos susikryžiuojančios linijos. Jas vadina „koriais“ arba „vafliais“. Taip pažymėtoje zonoje draudžiama sustoti, blokuojant sankryžą.
Spūstis Geležinio Vilko ir Ukmergės gatvių sankryžoje
Spūstis Geležinio Vilko ir Ukmergės gatvių sankryžoje / FB grupės „Reidas Vilniuje“/Liudo Barono nuotr.

Tačiau, bent jau Vilniuje, yra kelios sankryžos, kuriose vairuotojai „rombų“, „korių“ ar „vaflių“ nemato. Stoja viduryje didelės sankryžos, ir viskas. nesvarbu, kad kiti eismo dalyviai, užsidegus žaliai šviesai, negalės net pajudėti. Problematiškiausios vietos – Ukmergės ir Geležinio Vilko sankryža (nusileidus nuo vadinamojo Šeškinės kalno) ir Kalvarijų g. – Konstitucijos pr. sankryža.

Iš esmės tokie vairuotojai vadovaujasi logika, kad KET nepažeidžia, nes į sankryžą įvažiavo degant leistinam signalui. bet jie klysta, arba yra dideli egoistai.

Nes kitas KET punktas sako, kad draudžiama įvažiuoti į važiuojamųjų dalių sankirtą, jeigu joje ar už jos yra kliūtis, kuri priverstų vairuotoją sustoti sankryžoje ir trukdyti kitų transporto priemonių eismui. Kad šis punktas būtų dar aiškesnis, ir buvo nupaišytos geltonos linijos.

Todėl vairuotojo Liudo pykčio proveržis FB grupėje „Reidas Vilniuje“ labai suprantamas.

Tiesa, vairavimo mokyklos „Amplius LT“ vadovas Artūras Pakėnas 15min studijoje yra sakęs, kad gal ir nereikėtų smerkti tokių vairuotojų, nes sankryžos yra labai plačios. Todėl ne visuomet galima tiksliai apskaičiuoti, ar spėsi ją pervažiuoti. O be reikalo likdamas stovėti, tarkime, Geležinio Vilko gatvėje prie šviesoforo, stabdysi eismo srautą.

O ką galvojate jūs? Parašykite komentaruose.

FB grupė „Reidas Vilniuje“
FB grupė „Reidas Vilniuje“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius