Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du kilometrai baimės: dėl Kauno rajono kelių būklės gėdins valdžią skelbdami filmukus „Youtube“

Kauno rajono Kampiškių kaimo gyventojams atsibodo važinėtis vis prastėjančiu keliu nuo Kampiškių kaimo iki Mastaičių. Pavadinę šį ruožą „dviem kilometrais baimės“, jie kreipėsi į vietos valdžią su perspėjimu – jei nebus nieko imtasi, duobėtų Lietuvos kelių vaizdai su angliškais titrais atsidurs internete. Tuomet bus gėda. Alšėnų seniūnė tikina, kad yra ir daug prastesnių kelių.
Duobėtas kelias Alšėnų seniūnijoje
Duobėtas kelias Alšėnų seniūnijoje / Stop kadrai iš vaizdo medžiagos

„Jau nuo 2005 metų važinėjame „linksmaisiais kalneliais su kliūčių ruožais“. Taip vadiname kelią nuo Kampiškių kaimo iki Mastaičių. Atstumas – du kilometrai. Šiuos du kilometrus važiuojame kratydamiesi, purtydamiesi, daužydami automobilius, nepriklausomai nuo oro sąlygų ar metų sezono, nes visas kelias yra duobėtas. 13 metų vargstame vykdami į darbą, veždami vaikus į darželius, besilaukiančias mamas, garbaus amžiaus žmones pas gydytojus. Koks jausmas? Lyg važiuotume ištiestomis kopėčiomis ar geležinkeliu.

Tai du baimės kilometrai, kuriuos įveikdami nerimaujame, kad nepamestumėme rato, kad ašis nelūžtų, kad sėkmingai pasiektumėme tikslo vietą. Tuos du kilometrus įveikiame per 15-20 min., tarsi ne į Mastaičius, o į Kauną važiuotumėme. Kai mūsų keliuose pasirodo greideris – mums šventė, tačiau ji reta kaip gimtadienis“, – tokiu raštu į 15min kreipėsi Kampiškių kaimo gyventojai.

VIDEO: Kampiškių kaimo gyventojai nuo 2005 metų važinėjasi tokiais linksmaisiais kalneliais

Pasak jų, buvęs Alšėnų seniūnas Arūnas Stašaitis žadėjo, kad 2017 metais kelio ruožas Kampiškiai–Mastaičiai bus tvarkomas. Deja, pažadai liko pažadais.

„Tuos pažadus girdime jau 13 metų. Gal „popieriuose“ tas kelio ruožas sutvarkytas, o realiai už tuos pinigus pagerintas kitas, svarbiam, naudingam asmeniui „reikalingas“ kelias?

Seniūnui, Kauno merui, kelininkams nerūpi mūsų sveikata, nuolat taisomi automobiliai. Juk ne jų artimieji važinėjasi tokiu keliu, patiria nuolatinius sveikatos sutrikimus bei nuostolius. Įdomu, už ką mes mokame kelių mokestį? Buvome surašę savo problemą raštiškai, visi pasirašėme ir raštą pateikėme seniūnui Arūnui Stašaičiui. Rezultatas – tyla ir ignoravimas.

Situacijai nesikeičiant (pažadais netikime, tikime tik darbais), svarstome galimybę pateikti automobilių remonto sąskaitas, sveikatos sutrikdymo pažymas dėl nuostolių atlyginimo. Neatmetame galimybės „reprezentuoti“ XXI a. Lietuvą „Youtube“ kanalu su anglišku vertimu. Atvažiavę vaikai iš užsienio baisisi, kokia netvarka vyrauja ir kaip paprastas žmogus niekam nerūpi. Nejau, kad išgirstų eilinį žmogų, reikia mitingo „Mes kaltinam“ ir garsiai ištarto žodžio „Gėda!“?“, – emocijas toliau liejo Kampiškių kaimo gyventojai.

15min susisiekė su Kauno rajono savivaldybės administracijos Alšėnų seniūnijos seniūne Indre Dambauskiene. Pasak jos, Kampiškių kaimo gatvių būklė tikrai nėra labai bloga.

„Kiek aš dirbu šioje seniūnijoje, Kampiškių bei Lakštingalų gatvių būklės gerinimo darbai tikrai vyksta. Ir lapkričio ir gruodžio mėnesį Kampiškių ir Lakštingalų gatvės buvo greideriuotos.

Lapkritį Kampiškių gatvėje išpylėme tris mašinas žvyro, ankstyvą rudenį Alšėnų gatvė taip pat buvo žvyruojama. Draugiškai bendraujame su Kampiškių kaimo gyventojais ir bendruomenės pirmininke, stengiamės pagal galimybes tvarkyti kelius. Buvome ir šią savaitę susitikę, aptarėme pavasarinių darbų planus. Jie prašė gatvės lentelių, kelio ženklo, kurios jau yra užsakytos ir bus sumontuotos, kai tik žemė nebus įšalusi. Šių gatvių būklė tikrai nėra labai bloga, Lakštingalų gatvė viena iš geresnių mūsų seniūnijoje – aš su „Škoda“ pravažiuoju be problemų“, – patikino seniūnė.

Ji pripažino, kad minimas gatves greideriuoti reikia. Greideris yra užsakytas, bet įšalusios žemės niekas negreideriuoja. Pasak seniūnės, seniūnijoje yra ne vien šios gatvės, – iš viso prižiūrima 96 km vietinės reikšmės kelių, iš kurių dauguma yra žvyrkeliai.

„Turime tikrai gerokai prastesnės būklės kelių nei šie. Gyventojų kaltinimai visiškai nepagrįsti, nes, kiek man žinoma, dar esant ankstesniam seniūnui, 2015 metais Lakštingalų gatvė buvo kapitališkai tvarkoma – atkarpoje tarp J.Lukšos ir Kampiškių gatvės supiltas didelis kiekis žvyro. Tam išleista 5 000 eurų. Šioje gatvėje yra įrengtas gatvės apšvietimas. O tai, kad mini kažkokius „svarbius, naudingus asmenis“, man visiškai nesuprantama“, – teigė I.Dambauskienė.

Kampiškių kaime, anot jos, deklaruoti 164 gyventojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius