-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvi švedės sukūrė nematomą šalmą dviratininkams

2005-aisiais dvejoms dizaino studentėms Annai Haupt ir Teresei Alstin į galvą šovė geniali idėja – sukurti nematomą šalmą dviratininkams. Po kelerius metu trukusio darbo jos šį projektą realizavo.
Dviratininkės su „Hovding“ „nematomais šalmais“
Dviratininkės su „Hovding“ „nematomais šalmais“ / Kadras iš vaizdo siužeto
Temos: 1 Šalmas

Dauguma partrenktų dviratininkų patiria sunkias traumas, o kai kurios jų tampa mirtinomis. Tačiau švedės sukūrė „Hovding“ įtaisą, kuris, jį vilkint, atstoja šalmo funkciją.

Viskas vyksta pakankamai elementariai. Avarijos metu iš į šaliką panašaus įtaiso išsiskleidžia ir visą galvą apdengia oro pagalvė.

Teigiama, kad projektuojant šią inovaciją daug dėmesio buvo skiriama algoritmų sudarymams – kad oro pagalvė išsiskleistų tuo momentu, kada to iš tikrųjų reikia. Buvo atlikta daugybė bandymų, todėl pasak idėjos autorių, šis įtaisas yra ne tik labai saugus, bet ir sumanus.

Oro pagalvės išsiskleidimą reguliuoja elektroninės „smegenys“, kurias maitina elektros energija, todėl šio įtaiso baterijas reikia reguliariai įkrauti.

VIDEO: „Hovding“ šalmo demonstracija

Tačiau tokia naujovė yra pakankamai brangi. „Nematomo šalmo“ „Hovding“ kaina siekia 399 eurus (apie 1400 Lt), o tai neretai viršija ir paprasto dviračio vertę. Galbūt ir keliais kartais, ką jau kalbėti apie paprastų šalmų kainas...

Savo internetiniame portale gamintojas nurodo, kad kai kurios draudimo kompanijos po eismo kompensuoja „Hovding“ šalmo kainą.

Kita vertus, tai puikus sprendimas nenorintiems sujaukti savo šukuosenos ar važiuojant stilingu dviračiu nesugadinti bendro vaizdo nepatraukliai atrodančiu šalmu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius