Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dviračio gabenimas automobiliu: kaip neužsitraukti pareigūnų nemalonės?

Atostogų metas daugeliui asocijuojasi su išvykomis ir poilsiu nuo kasdienybės. Dažnas tautietis atostogų metu automobilį mielai iškeičia į dviratį. Tačiau dar ne visi žino, kaip deramai reikia gabenti dviratį. Juk į automobilio saloną ar bagažinę dviratė transporto priemonė ar kelios dažnai netelpa.
Ant automobilio kablio tvirtinamas laikiklis
Ant automobilio kablio tvirtinamas laikiklis / (nuotr. Martyno Makelio)

Vairuotojams, nusprendusiems gabenti dviratį ar kelis, dažniausiai lieka vos dvi išeitys – dviratį gabenti ant automobilio stogo arba mašinos gale. Pastarasis variantas dažnai rizikingas tuo, kad automobilio gale pritvirtintas dviračio laikiklis ir dviratis užstoja automobilio valstybinį numerį.

Anksčiau vairuotojams dėl to kildavo sunkumų, nes „Regitra“ neišduodavo trečiojo valstybinio numerio, tačiau dabar ši problema jau išspręsta. Jei dviratis užstoja automobilio valstybinį numerį, o perkelti numerį taip, kad jis matytųsi, negalima, vairuotojai privalo užsisakyti specialią lentelę su automobilio valstybiniais numeriais.

Gamintojo nuotr./
Gamintojo nuotr./"FlexFix" dviračių laikiklis

Šiuo formalumu vairuotojai turi rūpintis likus daugiau nei savaitei iki kelionės, mat lentelė, sumokėjus 51-ą litą, pagaminama per 10 dienų. Vairuotojai taip pat turėtų atkreipti dėmesį ir į tai, ar dviratis neužstoja stabdžių bei posūkių žibintų.

VĮ „Regitra“ per pirmuosius keturis šių metų mėnesius išdavė apie 1 000 dviračio atvaizdu paženklintų valstybinio numerio lentelių, o iki liepos vidurio šis skaičius perkopė 4 000.

Taigi, jei siekiate keliauti saugiai ir norite išvengti akistatos su pareigūnais, pasirūpinkite šia smulkmena iš anksto. Antraip gali tekti baudai išleisti kur kas didesnę pinigų sumą nei būtų kainavusi valstybinių numerių lentelė. Juk liaudies išmintis byloja – skupus moka du kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius