-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dviratininkai ant Palangos tilto draudimo nepaiso ir baudų nebijo

Tiltas į jūrą Palangoje yra pėsčiųjų zona – važiuoti dviračiais ar velomobiliais juo negalima. Tačiau tarp pėsčiųjų nardančių ir avarines situacijas keliančių dviratininkų netrūksta. Kurorto valdžia svarsto, kaip sudrausminti tokius poilsiautojus, kol neįvyko rimta nelaimė.
Palanga šį savaitgalį oficialiai pasitinka vasaros sezoną
Palanga / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Ant tilto į jūrą žmonių netrūksta bet kokiu oru – tai bene lankomiausias objektas Palangoje. Tilto prieigose stovintis ženklas žymi, kad jis yra pėsčiųjų zona ir važiuoti dviračiais čia negalima. Deja nardančių tarp žmonių dviratininkų netrūksta.

Už važiavimą dviračiu ant tilto gresia nemenkos baudos – nuo 80 iki 140 litų.

Už važiavimą dviračiu ant tilto gresia nemenkos baudos – nuo 80 iki 140 litų

„Yra keliasdešimt asmenų nubausta jau šiais metais. Be abejo ne kiekvienas yra nubaustas, ne kiekvienas yra pastebėtas, bet kaip sakiau – kiekvienoj gatvėj ir prie kiekvienos sankryžos policininko nieks nesiruošia pastatyti“, – sakė Palangos viešosios policijos skyriaus viršininkas Gintautas Pocevičius.

Kurorto valdžios atstovai sako seniai svarstantys kaip spręsti šią problemą – anot jų, ypač nesaugu, kai ant tilto užvažiuoja daugiaviečiai velomobiliai.

„Viena mintis yra būtent daryti atitvaras, kad negalėtų ant tilto užvažiuoti šitie bent keturračiai, bet bijome kitos problemos – tai būtent kad esant kažkokiam skendimo atvejui, dar kažką – gali būti sunku privažiuoti ir medicinos tarnybom. Tai čia dar yra abejotinas ir svarstomas dalykas“, – sakė Palangos vicemeras Saulius Simė.

Tuo metu ant tilto kalbinti dviratininkai sako, kad greičiausiai užtektų aiškesnių, geriau matomose vietose pastatytų ženklų, nes dabar dažnas net nežino, kad važiuoti tiltu negalima.

Pernai ant tilto po susidūrimo su dviračiais buvo sužaloti keli žmonės, šiemet – rimtesnių nelaimių kol kas pavyko išvengti. Tačiau Basanavičiaus gatvėje, po susidūrimo su riedžiu, medikų pagalbos prireikė mažamečiam vaikui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius