Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dviratininkai grįžta į gatves: vairuotojai, būkite atidūs

Nors pavasaris į Lietuvą neskuba, miestų gatvėse kasdien daugėja dviračių ir motociklų. Automobilių vairuotojai dar nepriprato, kad keliu turi dalytis su kitais eismo dalyviais, tad šiomis savaitėmis įvyko ne viena avarija, kurią sukėlė elementarus neatidumas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / 15min/Alvydo Januševičiaus nuotr.

Pirmadienio vakarą viena kraupi avarija įvyko Šiauliuose: dviračių taku mynęs ir kelio važiuojamąją dalį kirtęs dviratininkas buvo partrenktas net metų stažo neturinčio automobilio vairuotojo.

Pirminiais duomenimis, avarija įvyko dėl neatidumo: SAAB automobilio vairuotojas tiesiog nepastebėjo dviratininko. Po smūgio šis užkrito ant automobilio variklio gaubto ir galva išdaužė priekinį stiklą, o nugabenus į ligoninę, medikai nustatė stuburo lūžį ir galvos sužeidimus.

Lietuvoje važinėjimo dviračiais sezonas nėra ilgas, o ir pačių dviratininkų nėra daug, tad daugelis automobilių vairuotojų nepasižymi gera reakcija į mažiau vietos nei jie užimančius eismo dalyvius.

Antra vertus, dviratininkai elementarias saugumo priemones kartais pamiršta patys. Ant kiekvieno dviračio turi būti užmontuoti žibintai (priekyje ir gale), o jeigu jų nėra, dviratininkas turi vilkėti ryškiaspalvę šviesą atspindinčią liemenę. Be to, dviratininkams rekomenduojama visada dėvėti šalmą – jis geriau nei bet kas kitas gali apsaugoti galvą bet kokio incidento metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius