Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eksperimentas Panevėžio gatvėse: ar vairuotojai praleidžia skubančius paramedikus?

Trečiadienio popietę Panevėžio gatvėse nenumaldomai kaukė sirenos. Lydimi policijos pareigūnų su švyturėliais ir sirenomis miesto gatves skrodė paramedikai. Tačiau šįkart medikai ir policija skubėjo ne į rimtą įvykį. Buvo vykdoma priemonė, kurios metu pareigūnai tikrino, ar Panevėžio vairuotojai žino specialiųjų tarnybų automobilių praleidimo taisykles.
Policijos ir medikų priemonė
Policijos ir medikų priemonė / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Maždaug valandą miesto gatvėse trukęs eksperimentas parodė, kad vairuotojai gana pareigingi. Daugelis jų vos tik išgirdę sirenas ar išvydę švyturėlius glausdavosi prie dešiniojo krašto ir mažindavo greitį.

Tačiau buvo ir tokių, kurie skubančių medikų ir iš paskos jų važiuojančių policijos pareigūnų praleisti neketino. Per valandą buvo užfiksuoti šeši tokie vairuotojai. Nors daugelis jų teisinosi, kad traukėsi tarnyboms iš kelio, tačiau vaizdo medžiaga byloja priešingai.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Policijos ir medikų priemonė
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Policijos ir medikų priemonė

„Skuba ir vairuotojai, ir pėstieji, nematydami, kad atvažiuoja specialiosios tarnybos. Šiandien vienas iš šešių pažeidėjų buvo vairuotojas, ką tik išlaikęs vairuotojo pažymėjimą. Juk jis ką tik mokėsi Kelių eismo taisykles, kuriose aiškiai išdėstyta, kaip vairuotojui elgtis pamačius specialiąsias tarnybas.

Dar viena grupė žmonių – vaikai, kurie skuba eiti per gatvę ir nepraleidžia tarnybų. Tėveliai turėtų vaikams pasakyti, kad tarnybas su švyturėliais privaloma praleisti ir tik tada eiti per gatvę“, – sakė Panevėžio apskrities VPK Kelių policijos tarnybos pareigūnė Vaiva Rutkauskienė.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Policijos ir medikų priemonė
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Policijos ir medikų priemonė

Beje, iš paskos medikų taip pat su švyturėliais ir sirenomis važiavę policijos pareigūnai pastebėjo ir dar vieną vairuotojų ydą. Kai kurie iš vairuotojų, praleidusių medikus, staiga grįžo į eismo juostą, taip užkirsdami kelią iš paskos skubančiam policijos ekipažui.

Pareigūnai primena vairuotojams, kad praleidus vieną specialiųjų tarnybų automobilį vairuotojai privalo įsitikinti, ar iš paskos nevažiuoja ir dar vienas. Dažnai pasitaiko tokių atvejų, kad į iškvietimą skuba netgi dvi ar daugiau paramedikų brigadų, todėl vairuotojai turėtų būti budrūs.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Policijos ir medikų priemonė
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Policijos ir medikų priemonė

Panevėžio miesto GMP stoties direktorė Rūta Ramoškienė atviravo, kad dažniausiai brigadų vairuotojai eisme stringa piko valandomis bei savaitgaliais tam tikrose miesto vietose ar sankryžose. Vadovė teigia, kad kartais net iš GMP stoties pasukti į dideliu eismo srautu pasižyminčią Smėlynės gatvę būna keblu.

„Mums šiek tiek sudėtingiau negu policijai, nes policija vairuotojus gali sustabdyti ir nubausti, o mes ne. Mes važiuojame ir iš tikrųjų labai sudėtinga, kai vairuotojai nereaguoja į mus. Mes ne šiaip sau kaukiame per miestą įjungę šviesos ir garso signalus, mes gelbėjame žmonių gyvybes. Vakar turėjome įvykį, kai mūsų nepraleido įsukant į „Depo“. Reikėjo staigiai stabdyti. Žinote, skubėdami mes rizikuojame ir savo, ir paciento gyvybe, todėl norime ir iš kitų vairuotojų atidumo, atsargumo ir dėmesingumo“, – sakė Rūta Ramoškienė.

VIDEO: Eksperimentas: ar Panevėžio vairuotojai praleidžia skubančius medikus?

Policijos pareigūnai primena, kad specialiųjų tarnybų nepraleidžiantys vairuotojai rizikuoja užsitraukti baudą nuo 90 iki 120 eurų.

Taip pat už šį pažeidimą galima atsisveikinti ir su vairuotojo pažymėjimu laikotarpiui nuo 2 iki 4 mėnesių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius