Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fizikos neapgausi: išvengti slydimo lengviau nei suvaldyti automobilį jau paslydus

Besibaigiantis ruduo ir artėjanti žiema kiekvienais metais vairuotojams tampa tikru iššūkiu. Viena didžiausių gamtos išdaigų kelyje tokiu metu – pirmasis plikledis. Kartais paslydimas ant jo baigiasi tik materialiniais nuostoliais, tačiau kiekvienais metais pasitaiko ir skaudžių, krauju paženklintų tragedijų. Išvengti akistatos su netikėtu plikledžiu, ko gero, nepavyks niekam, tačiau kiekvienas vairuotojas gali pasiruošti šiai situacijai.
Plikledžio spąstai klupdo vairuotojus: pasipylė avarijos
Plikledžio spąstai klupdo vairuotojus: pasipylė avarijos / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Šiame straipsnyje nerasite patarimų apie tai, kaip suvaldyti jau slystantį automobilį. Kiekviena situacija paslydus yra individuali – automobiliai varomi skirtingomis ašimis, laikas, skirtas priimti sprendimus, kiekvienu atveju yra skirtingas, tad nesiruošiame jūsų apipilti instrukcijomis apie tai, kaip ir kiek sukti vairą, kaip stabdyti ar akceleruoti, kad suvaldytumėte jau čiuožiantį automobilį. Tokia sausa teorija be praktikos nėra efektyvi.

Taigi šįkart pakalbėkime apie tai, kaip nepatekti į plikledžio spąstus ir išvengti tokių situacijų, kai automobilis slysta ir jūs esate priverstas suktis iš padėties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius