Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

GAZAS.LT su Ignu Gelžiniu apie eismo saugumą: 2. Saugos diržų naudojimas

GAZAS.LT tęsia vaizdo siužetų seriją su Ignu Gelžiniu – Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) akademijos Europoje atrankos nugalėtoju. Sportininkas pasakoja apie kiekvienam vairuotojui būtinus dalykus. Ši serija – apie saugos diržų naudojimą.
Ignas Gelžinis
Ignas Gelžinis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

I.Gelžinis pabrėžia, kad saugos diržo naudojimas yra ne rekomenduojamas, o būtinas kiekvienam, važiuojančiam automobilyje. Net jeigu ir važiuojamas trumpas atstumas ar saugos diržas sukelia nepatogumą, jį segėti būtina.

„Saugos diržas yra kaip parašiutas. Jeigu naudojamas neteisingai, jis neveikia“, – pavyzdį pateikė lenktynininkas.

Patyręs vairuotojas teigia, kad kiekvieną kartą užsisegus saugos diržą, reikia patikrinti, ar jis yra tinkamame aukštyje ir ar gula ant viso kūno. Jeigu atsilošiame sėdynę ir saugos diržas lieka neprigludęs prie kūno, jis savo funkcijos neatlieka.

I.Gelžinis sako, kad ypač svarbus saugos diržo naudojimas yra žiemą, nes uždėtas ant storos striukės jis nepriglunda prie kūno. Jis patarė prieš segantis diržą prasisegti striukę ir saugos diržą pakišti po ja – taip jis bus prigludęs prie kūno.

„Jeigu diržas nebus pakankamai prigludęs prie kūno, avarijos atveju galva trenksimės į vairą ar kur kitur“, – pasakojo sportininkas.

I.Gelžinis atkreipė dėmesį į kitą mūsų keliuose dažną problemą – gale sėdintys žmonės nesisega saugos diržų.

„Kodėl svarbu keleiviui užsisegti saugos diržą? Turbūt dėl tos pačios priežasties kaip ir vairuotojui. Visų pirma, tam, kad nelaimės atveju jis neišlėktų iš automobilio. Antra, nelaimės atveju jis gali užmušti sėdintį priekyje“, – teigė lenktynininkas.

VIDEO: Ignas Gelžinis: kodėl svarbu užsisegti diržus?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius