Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

GAZAS.LT su Ignu Gelžiniu apie eismo saugumą: 5. „Akloji zona“ ir veidrodėlių reguliavimas

GAZAS.LT tęsia vaizdo siužetų seriją su Ignu Gelžiniu – Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) akademijos Europoje atrankos nugalėtoju. Sportininkas pasakoja apie kiekvienam vairuotojui būtinus dalykus. Ši serija apie tai, kaip teisingai sureguliuoti automobilio veidrodėlius ir maksimaliai sumažinti „aklosios zonos“ įtaką.
Ignas Gelžinis
Ignas Gelžinis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Veidrodėliai šiais laikais skirti ne tik pasitikrinti kaip jūs gražiai atrodote, ar neišsipurvinote veido, ar šukuoseną pasitikrinti“, – ironizavo I.Gelžinis. Veidrodėlių automobilyje funkcija kita – matyti eismo dalyvius ir jų veiksmus.

Ant priekinio stiklo esantis veidrodėlis skirtas matyti, kas vyksta už automobilio, tad jis turėtų būti sureguliuotas taip, kad vairuotojas jame matytų visą užpakalinį stiklą.

Daugiau niuansų yra reguliuojant šoninius veidrodėlius. Teisingai sureguliuoto veidrodėlio vidiniame kampe turėtų matytis tik automobilio užpakalinių durų rankenėlė arba galinė mašinos dalis. T.y. veidrodėliai turi būti nukreipti kuo labiau į šoną, kad juose matytume daugiau eismo – juk kokia nauda važiuojant matyti savo automobilio šoną?

Tai taip pat padeda sumažinti vadinamąją „akląją zoną“ – vietą, kai lenkiantis automobilis tampa nematomas per veidrodėlį ir gali būti pastebimas tik pasukus galvą į šoną. Kuo mažiau šoniniame veidrodėlyje matomas automobilio kėbulas, tuo akloji zona yra mažesnė. 

VIDEO: Ignas Gelžinis apie veidrodėlius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius