Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Grinda“ paaiškino, kodėl sniego valytuvai kartais važiuoja pakeltais verstuvais

Penktadienį eismo situaciją Vilniuje sunkina oro temperatūros svyravimai, vėjas, krituliai. Remiantis dabartinėmis prognozėmis, snigs iki 19–20 val., praneša miesto tvarkymo įmonė „Grinda“.
Vilnių užklojęs gausus sniegas
Vilnių užklojęs gausus sniegas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Visos naujienos apie automobilius

Įmonės darbuotojai praėjusią naktį druska bei smėlio ir druskos mišiniais nubarstė visus prižiūrimus maršrutus. Kaip visada, ypatingas dėmesys buvo skiriamas atkarpoms, kuriose tikimybė susidaryti nepalankioms eismo sąlygoms yra didžiausia – miškingoms ir arčiau vandens telkinių esančioms vietovėms, tiltams, viadukams, teigia „Grinda“.

Tiesa, ir ši įmonė, ir kitos kelius prižiūrinčios organizacijos sulaukia priekaištų (citata): „Kas čia per mada važinėti po miestą pakeltais verstuvais? Geležiake nė karto nemačiau, kad valytumėt sniegą, tik važinėjatės po miestą be tikslo ir saiko imituodami darbą!“.

„Atsakymas paprastas – kai tik sniego danga ant važiuojamosios dalies siekia daugiau nei kelis centimetrus, verstuvus naudojame labai intensyviai: nubraukiame perteklinį sniegą ir dar priedo pabarstome druskų mišiniais. Bet taip, tranzitu skubėdami į toliau nutolusius maršrutus, verstuvus pakeliame. Patikėkit, jei šitaip sningant verstuvai tik kabėtų ore, labai greitai pamatytumėte skirtumą“ , – komentuoja įmonės atstovai.

Būkite atidūs – sningant eismo sąlygos kinta labai greitai. Apie sudėtingesnes atkarpas prašome informuoti trumpuoju telefono numeriu 1355.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius