Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Jei vairuodami neteksite sąmonės, „VW Arteon“ sustos pats

„Arteon“ turi daugiau vairuotojo asistentų negu bet kuris kitas prieš tai išleistas „Volkswagen“ automobilis. „Arteon“ technologija „Emergency Assist 2.0“ daugeliu atvejų gali užkirsti kelią nelaimingiems atsitikimams. Sensoriams gavus signalą, jog vairuotojas tapo neveiksnus – užmigo ar sutriko jo sveikata – „Arteon“ įspėja kitus vairuotojus, pasitraukia į pirmąją eismo juostą ir sustoja.
„Volkswagen Arteon“
„Volkswagen Arteon“

Blogiausiu atveju, jei vairuotojas staigiai netenka sąmonės, antros kartos „Emergency Assist“ sistema yra pasirengusi perimti automobilio valdymą. Ją apima automatinio atstumo reguliavimas, „Side Assist“, „Lane Assist“ ir „Park Assist“ viename.

„Emergency Assist“ sistema pradeda veikti iškart, tik užfiksavus įtartinai ilgą vairuotojo pasyvumą: kai nenaudojamas nei akseleratorius, nei stabdžiai ar vairas. Pirmiausia, vairuotojas „žadinamas“ akustinio garso pagalba, vizualiniais ir fiziniais (stabdžių kresčiojimo) signalais. Jei to nepakanka ir vairuotojas nesureaguoja, „Emergency Assist“ sistema aktyvuoja aukščiau aprašytą stabdymo procesą. Pavojaus lemputės įsijungia automatiškai. Taip pat „Park Assist“ (elektromechaninių, energijos asistavimo valdymo) ir „Lane Assist“ (kamera fiksuojamų juostų aptikimu) vairavimo asistentų sistemų dėka, „Arteon“ automobilis atlieka švelnius vairavimo manevrus perspėdamas šalia esančias transporto priemones apie gresiantį galimą pavojų.

Tuo tarpu automatinio atstumo reguliavimo sistema palengvina automatinį stabdymą ir bendradarbiauja su radarų sensoriais, esančiais mašinos priekyje, ir užkerta kelią galimybei atsitrenkti į bet kokią transporto priemonę. Naujoji „Emergency Assist“ sistemos funkcija 2.0 keliuose su keliomis važiuojamosiomis juostomis nukreipia „Arteon“ automobilį į artimiausią šoninę juostą. Tuo metu „Side Assist“ savo radarų sensoriais tikrina galinį eismą, kad sumažintų automobilių susidūrimo riziką persirikiuojant į kitą juostą.

„Volkswagen Arteon“ yra pasiekiamas Lietuvoje nuo 2017 metų liepos, pradinė automobilio kaina – 31 743 eurai. „Emergency Assist“ sistema gali būti įdiegta už papildomą 553 eurų mokestį.

„Emergency Assist“, kuri jungiasi iš automatinio atstumo reguliavimo, „Side Assist“, „Lane Assist“ ir „Park Assist“, aktyvuojasi tik keliuose su pažymėtomis juostomis ir nuo 65 km/h ar didesnio greičio.

VIDEO: Pamatykite, kaip veikia užmiegančius vairuotojus sauganti sistema
VIDEO: VW Arteon Emergency Assist

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius