-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno vairuotojams surengta dėmesį blaškanti vairavimo pamoka

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Keliu policijos valdybos pareigūnai kartu su vairavimo mokykla „Auto ABC“ šios mokyklos vairavimo aikštelėje surengė netradicinius mokymus – vairavimą atliekant pašalinius veiksmus.
Renginio akimirkos
Renginio akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vairuotojai pamokos metu turėjo kalbėtis telefonu, atsigerti vandens, pasitepti lūpas vazelinu. Visas šias užduotis renginio dalyviai privalėjo atlikti paeiliui, vairuodami automobilį. Taip buvo siekiama imituoti tuos veiksmus, kuriuos vairuotojai automobilyje atlieka dažniausiai. 

„Šiuo renginiu pradedame saugaus eismo mėnesį – balandį. Bandome į eismo įvykių kilimo priežastis pažvelgti iš kitos pusės. Išanalizuoti bei išgryninti nelaimingų atsitikimų priežastis“, – sakė Kauno kelių patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra.

Renginio tikslas – parodyti, kad vairuotojai užsiimantys pašaliniais veiksmais praranda reakciją.

VIDEO: Vairavimas atliekant pašalinius veiksmus

„Į šalį nukreiptas dėmesys tai viena iš priežasčių kodėl gali nepastebėti pėsčiojo ar šviesoforo signalo kas gali įtakoti eismo įvykių kilimą. Dėmesys turi būti sutelktas tik į vairavimą“, – sakė pareigūnas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Renginio akimirkos
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Renginio akimirkos

Neįprastą vairavimo testą išmėginę vairuotojai vienbalsiai pripažino, kad tokios pamokos skatina susimastyti apie savo elgesį už vairo. Tiesa, daugumai dalyvių sunkiausia užduotimi tapo ne sugalvotos užduotys, o tai, kad teko sėstis už svetimo automobilio vairo.

Vairavimo mokyklos „Auto ABC“ direktorė Rūta Čiutelytė  sakė, kad susidomėjimas šia pamoka buvo didžiulis, teko atliktu dalyvių atranką. Į laimingųjų tarpą pateko tik labiausiai motyvuoti vairuotojai, kurių tarpe buvo ir ką tik vairuotojo pažymėjimą gavę jaunuoliai, tiek ilgametį stažą turintys vairuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius