Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelio darbai Palangoje: Kretingos g. rekonstrukcija laiku baigta nebus – vairuotojai toliau darda žvyrkeliu

Dar liepos mėnesį 15min rašė, kad važiuodami į Palangos lenktynes lenktynininkai ir renginio svečiai it kokiame ralyje dardėjo žvyrkeliais. Tuomet kelio darbais susirūpinę klausėme: kada palangiškiai ir poilsiautojai gali tikėtis susisiekimo palengvėjimo? Lietuvos automobilių kelių direkcijos Saugaus eismo ir aplinkos apsaugos skyriaus patarėja Eglė Nemanytė patikino, kad keliai bus sutvarkyti iki rugsėjo 21 d., tačiau, kaip pamatėme praėjusį savaitgalį – Palangos gatvėse kelio darbų pabaiga dar nė „nekvepia“.
Kretingos g. Palangoje
Kretingos g. Palangoje / Eglės Girdenytės nuotr.

Iškasti grioviai ir žvyrkeliu tapusi Kretingos gatvė daug apkalbų sulaukė dar vasaros viduryje, tačiau net ir atėjus rudeniui, rodos, situacija visai nesikeičia. Iškastos gatvės vis dar nesutvarkytos, o automobiliai ir toliau darda siauru žvyrkeliu.

Klausti, ar likus mažiau nei dvidešimčiai dienų darbai bus baigti, net neapsimoka, tad pasidomėjome, kokie nesklandumai lėmė tokią lėtą darbų eigą.

„Iki šios dienos yra panaudota apie 41 proc. visų projektui skirtų lėšų, todėl akivaizdu, kad rangovas vėluoja – nesilaiko savo paties pateiktų darbų atlikimo grafikuose nurodytų terminų. 2018 m. rugsėjo 3 d. techninei priežiūrai atlikus objektų apžiūrą, konstatuota, kad statybos darbų vykdymui naudojamos nepakankamos gamybinės pajėgos“, – aiškino E.Nemanytė.

LAKD atstovė paaiškino, jog vykdant darbus paaiškėjo, kad anksčiau paklotos komunikacijos yra skirtingame nei nurodyta dokumentacijoje gylyje – vieni šuliniai yra iškilę aukščiau, kiti – per žemai. Tad būtent dėl šios priežasties darbų atlikimo terminas bus pratęstas. E.Nemanytės teigimu, taip nutiko dėl nenumatytų aplinkybių, o ne dėl rangovo kaltės.

Kada tiksliai bus baigti Kretingos gatvės kelio darbai, LAKD atstovė nenurodė, tačiau neslėpė, kad tikisi, jog rangos darbai bus baigti lapkričio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius