Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelio ruožas Šiauliai–Palanga bus rekonstruojamas už 84 mln. litų

Viena didžiausių kelių tiesimo ir tiltų statybos įmonė „Šiaulių plentas“ pradės pirmąjį kelių sektoriuje Europos Sąjungos 2014–2020 metų finansinio laikotarpio projektą. Bendrovė už 84,809 mln. litų rekonstruos kelio tarptautinės reikšmės kelio Šiauliai – Palanga ruožą.
Kelio remontas
Kelio remontas / BFL/Sauliaus Žiūros nuotr.

Bendrovės sutartyje su Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos numatyta, kad bendrovė turės rekonstruoti beveik 11 kilometrų ilgio kelio Šiauliai – Palanga ruožą nuo 5,49 iki 16,3 kilometro. Konkurso nugalėtojas buvo pasirinktas pagal ekonomiškai naudingiausio pasiūlymo kriterijų.

„Naują Europos Sąjungos finansinį laikotarpį  atveria didelę  patirtį turinti i bendrovė. Tikiuosi, kad jūsų profesinė  kompetencija, atsakingas  požiūris  į užduotį  taps patikima greito ir kokybiško darbo bei  sėkmingos investicijos  garantija“, – teigė ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Per 14 metų šiame ruože įvyko 66 eismo įvykiai, kurių metu 21 eismo dalyvis žuvo, 67 buvo sužeisti

Planuojama, kad užbaigus šį projektą kelias taps saugesnis ir vairuotojams, ir pėstiesiems, o kelionė į Palangą šiaurės Lietuvos miestų gyventojams gerokai paspartės.

Rekonstruojant atkarpą daug dėmesio bus skiriama eismo saugumui. Kelio ruože vyksta intensyvus pėsčiųjų ir dviratininkų eismas. Skaičiuojama, kad per 14 metų šiame ruože įvyko 66 eismo įvykiai, kurių metu 21 eismo dalyvis žuvo, 67 buvo sužeisti. Iš jų 33 užvažiavimai ant pėsčiojo. Šis projektas turėtų sumažinti šių skaičių augimą.

„Šiaulių plento“ technikos direktoriaus Vitalijaus Andrejevo teigimu, intensyvaus pėsčiųjų judėjimo vietose, prie autobusų sustojimų bus įrengiami pėsčiųjų takai. Rekonstruojamo ruožo 5,79 km ir 9,24 km įrengiamos dvi šviesoforu reguliuojamos pėsčiųjų perėjos.

Kelio ruožuose, kuriuose laukinių gyvūnų migracija per rekonstruojamą kelią yra intensyviausia bei užregistruotas didžiausias avarijų su laukiniais gyvūnais skaičius, ketinama įrengti pravažiuojančių automobilių šviesą atspindinčius ir nukreipiančius reflektorius.

Be to, vienam namui, kuris patenka į viršnorminio triukšmo zoną, yra numatoma esamus medinius langus pakeisti į plastikinius, įrengiant specialias vėdinimo orlaides.

Darbus atlikti „Šiaulių plentas“ turės iki kitų metų rugpjūčio vidurio. 

Kelio Šiauliai-Palanga rekonstrukcija yra trečiasis transeuropinio tinklo kelio Vilnius-Panevėžys-Šiauliai-Palanga plėtros etapas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius