Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kelių policininkai maloniai nustebę: apskųsti girtą vairuotoją lietuviams jau tampa norma

Ne paslaptis, kad girtų eismo dalyvių tramdymas – ne vien kelių policijos reikalas. Įprasta, kad apie girtuoklius gatvėse pareigūnai sulaukia pranešimų ir iš pilietiškų gyventojų. Tuomet belieka į juos operatyviai ir produktyviai sureaguoti.
Įvykio vietoje
Asociatyvi iliustracija: neblaivaus vairuotojo sulaikymas. / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Tai, kad kartais policija sulaukia pranešimų iš paprastų žmonių apie įtartinus vairuotojus – anokia naujiena.

Tačiau pastaruoju metu pilietiškas pareigūnų informavimas apie girtuoklius prie vairo tapo tiesiog masiniu reiškiniu.

Šią tendenciją kiekvieną dieną patvirtina statistikos duomenys.

Pavyzdžiui, per vieną parą šią savaitę Lietuvos kelių policijos tarnybai visoje šalyje įkliuvo 19 girtų vairuotojų, iš kurių net 9 sulaikyti gavus pilietiškų liudininkų signalus.

Per parą iš piliečių gauta iš viso 60 pranešimų apie įtartinus eismo dalyvius. Jie padėjo policijai pričiupti 9 išties girtus vairuotojus.

„Per praėjusią parą buvo gauta iš viso 60 pranešimų apie įtartinus einančius arba važiuojančius, tai yra eisme dalyvaujančius asmenis. Reikia pabrėžti, kad tai buvo eilinis, niekuo neišsiskiriantis trečiadienis. Ir štai rezultatas: net apie 9 iš 19-kos sulaikytų neblaivių vairuotojų pareigūnams pranešė paprasti žmonės“, – 15min pasakojo Lietuvos kelių policijos tarnybos administracinės veiklos ir eismo priežiūros vyriausioji specialistė Marija Kazanovič.

Ji minėjo, kad 6 vairuotojai buvo apsvaigę mažiau nei 1,5 promilės, dar 11-kai vairuotojų nustatytas per 1,5 promilės girtumas.

Konkretus praėjusios paros LKPT įvykių suvestinėje pateikiamas pavyzdys: trečiadienį vakare, 19.10 val., gavus vieno piliečio pranešimą, Klaipėdoje, Baltijos prospekte buvo sustabdytas vilkikas DAF su puspriekabe. Šio sunkvežimio vairuotojui, 37 metų Latvijos piliečiui, buvo nustatytas 2,41 promilės girtumas.

Vilkikas buvo nugabentas į saugomą aikštelę, o jo vairuotojas, įtariamas nusikalstamos veikos padarymu, uždarytas į areštinę.

Eismo saugumui neabejingi žmonės tikrai labai suaktyvėjo.

„Mes pastebime, kad eismo saugumui neabejingi žmonės tikrai labai suaktyvėjo. Žmonės masiškai skambina ir praneša apie galimai neblaivius vairuotojus. Ir policija į visus pranešimus reaguoja. Dalis jų nepasitvirtina, tačiau dažnai iš tiesų paaiškėja, kad kažkas vairuoja apsvaigęs ir pažeidėjas būna sulaikomas“, – pasakojo LKPT atstovė.

Ketvirtadienį respublikinės kelių policijos atstovės M.Kazanovič išsakytas įžvalgas puikiai iliustravo penktadienio ryto įvykis – Vilniaus rajone autobusiuko vairuotojas vaikus į mokyklą susiruošė vežti su 3,3 promilės, tačiau jį demaskavo vieno iš mokyklinukų mama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius