Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lapkričio 6-ąją įvairiose Lietuvos vietose bus dalijami atšvaitai

Lietuvos automobilių kelių direkcija lapkričio 6-ąją skelbia Atšvaitų diena. Šią dieną įvairiose šalies vietose bus dalijami atšvaitai, pasakojama apie jų naudą ir įtaką eismo saugumui.
Dviratininkų protestas prie Seimo
Dviratis / BFL/Ingos Juodytės nuotr.

 
Atšvaitų dienos akcijos tikslas - populiarinti šviesą atspindinčių priemonių naudojimą, atkreipti visuomenės dėmesį, kad kelyje tamsoje pėstieji, dviratininkai ir vadeliotojai šias priemones visada teisingai naudotų. Taip pat siekiama paskatinti žmones pasirūpinti, kad jie patys ir jų šeimų nariai namuose laikomus atšvaitus naudotų būnant kelyje tamsoje.

Tokiomis akcijomis LAKD siekia mažinti eismo įvykių skaičių su pėsčiaisiais, dviratininkais ir vadeliotojais tamsoje.
 
Taip pat bus kreipiamas didesnis dėmesys į teisingą atšvaitų naudojimą. Primename, kad juostinius atšvaitus reikia nešioti ant rankos, dviratininkai turi užsidėti ant kojos, pakabinami atšvaitai prisegami viršutinio drabužio kišenėje ir einant keliu tamsoje iš kišenės išimami arba prisegami dešinėje pusėje; atšvaitai efektyviausi, kai jie yra automobilio žibintų aukštyje. Jei atšvaitai prisegami prie rankinių, atkreipkite dėmesį, kad jie nebūtų uždengiami rankine ar pats žmogus jo neuždengtų ir pan. Atšvaitas efektyvus ir naudingas tada, kai jį gerai apšviečia transporto priemonių žibintai. Neturintys atšvaito pėstieji privalo neštis šviečiantį žibintą ar vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais.

VIDEO: Vidmantas Pumputis apie atšvaitų naudojimą

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius