Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos automobilių kelių direkcija rengia atšvaitų kūrimo konkursą „Nebūk briedis“

Projektas „Nebūk briedis“ jau po mėnesio šalies gyventojams pasiūlys išsirinkti tokius atšvaitus, kokius jiems būtų malonu nešioti patiems. Rinktis bus galima iš 15 modelių – juos visuomenės vertinimui pateiks darbą jau pradėjusi pirmą kartą Lietuvoje vykstančio atšvaitų dizaino konkurso komisija.
Briedis Neryje
Briedis Neryje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Paraiškas konkursui pateikė tiek profesionalūs dizaineriai, tiek ir aukštųjų meno mokyklų studentai. Pirmą kartą organizuojamame „Nebūk Briedis“ atšvaitų dizaino konkurse aktyviausi buvo jaunieji Lietuvos kūrėjai iš Klaipėdos, Pasvalio, Kauno ir Vilniaus.

Projekto iškeltus reikalavimus atitiko 39 pateiktos paraiškos, kurios ir yra perduotos konkurso „Nebūk briedis“ komisijos vertinimui.

Vieni svarbiausių konkurso kriterijų buvo kūrybos objekto estetiškumas, funkcionalumas ir saugumas – atšvaitai turėjo būti sukurti taip, kad pagaminti atitiktų Europos Sąjungos standartą EN 13356.

Komisija visų dalyvių paraiškas vertins iki birželio 30 dienos. Dalyvių projektus komisijos nariai reitinguoja dešimtbalėje sistemoje. Susumavus visų komisijos narių balsus, bus išrinkta 15 konkurso finalininkų, kurių darbai bus pateikti viešam visuomenės vertinimui. 

Konkurso pabaigoje bus išrinkti trys labiausiai žmonėms patikę atšvaitai, kurių pavyzdžius planuojama pagaminti ir išbandyti praktiškai. 

Projekto „Nebūk briedis“ tikslas yra pasiūlyti patogiai įsigyti kokybiškus atšvaitus, kuriuos būtų malonu, gražu nešioti, tačiau jie atliktų ir pagrindinę savo funkciją – būtų matomi ir didintų saugumą.

Pagrindinis projekto partneris yra Lietuvos automobilų kelių direkcija prie LR Susisiekimo ministerijos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius