Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 09 /2022 09 04

M.Kuzminskas pasakė, ką galvoja apie trikojus ir vidutinio greičio matuoklius

Krepšininkas Mindaugas Kuzminskas už automobilio vairo sėdi jau daugelį metų – mat tenka nuolat važinėti į treniruotes ir rungtynes įvairiuose šalies miestuose. Anot jo, nors lietuviai ir nevengia paspausti greičio pedalo, bet parodo ir empatišką pusę – nutikus bėdai visada sustoja padėti.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Vyganto Skaraičio nuotr.

Trūksta kantrybės

Pasak Mindaugo, lietuviai yra ganėtinai geri vairuotojai, tačiau jiems labai trūksta kantrybės.

„Niekada negali žinoti, dėl ko kitas žmogus atliko tam tikrą veiksmą. Gal jis važiuoja į ligoninę, gal veža, pavyzdžiui, savo nėščią žmoną.

Kartais reikėtų tiesiog būti šiek tiek kantresniems.

Kartais reikėtų tiesiog būti šiek tiek kantresniems. Taip pat suprasti, kad tas lėkimas per geltoną šviesą laimės viso labo keliasdešimt sekundžių“, – tikina jis.

Vyganto Skaraičio nuotr./Mindaugas Kuzminskas
Vyganto Skaraičio nuotr./Mindaugas Kuzminskas

Krepšininką šiurpina dėl skubėjimo ir neatidumo įvykstančios avarijos, nusinešančios daugybę gyvybių. Todėl jis mano, kad svarbiausia taisyklė turėtų būti saugumas.

„Esu kažkur perskaitęs, kad geriau 5 minutėmis vėliau, nei 30 metų per anksti. Man patinka ši mintis ir manau, kad to ir turėtume laikytis“, – įsitikinęs jis.

Bėdoje nepaliekantys vairuotojai

O ar Mindaugas yra kultūringas vairuotojas? Krepšininkas šypteli: „Dar yra kur tobulėti. Tačiau gyvenimas vakarietiškose šalyse išmokė būti mandagesniam kelyje ir labiau atsižvelgti į kitus vairuotojus, ypač į dvirates transporto priemones.“

Ne tik Mindaugas, bet ir kiti lietuviai parodo empatišką pusę. Štai kartą jis vyko į rinktinės treniruotę ir netyčia įvažiavo į didelę duobę, bet sustojęs žmogus nepaliko bėdoje ir mielai sutiko padėti.

123RF.com nuotr./Pagalba kelyje
123RF.com nuotr./Pagalba kelyje

„Sprogo padanga ir bandžiau kažką padaryti Klaipėdos mieste. Iš tiesų nelabai kas išėjo, atsarginio rato neturėjau. Ir sustojo vienas nuostabus žmogus, kurį buvau sutikęs mūsų rungtynėse.

Mes šiaip ne taip pasiekėme jo servisą, kur sandėlyje rado padangą, uždėjo ir aš spėjau į treniruotę. Tam žmogui iki dabar esu labai dėkingas, kad niekieno neprašomas sustojo ir padėjo“, – gražų poelgį prisimena M.Kuzminskas.

Gerėjanti situacija

Bėgantys metai, anot krepšininko, eismo kultūroje padarė akivaizdžius pokyčius: „Džiugina tai, kad vis daugiau vairuotojų vairuoja drausmingiau, mandagiai užleidžia vieni kitus, praleidžia pėsčiuosius.

Manau, tai yra viena geriausių priemonių, vairuotojams primenanti laikytis kelių eismo taisyklių.

Trikojai arba vidutinio greičio matuokliai manęs nė kiek netrikdo, nes, manau, tai yra viena geriausių priemonių, vairuotojams primenanti laikytis kelių eismo taisyklių.“


Saugaus eismo skiltis rengiama kartu su VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius