-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Masinių avarijų priežastis – menkas atidumas

Avarijos, kurių metu vienas automobilis įvažiuoja į kito galinę dalį, turi tendenciją dažnėti ir to priežastis elementari: mobilieji telefonai. Žmonės užsispokso į mobiliųjų telefonų ekranus ir per vėlai pastebi, jog eismo sąlygos prieš juos pasikeitė. O tuomet – bumpt.
Kauno centre – keturių automobilių avarija
Kauno centre – keturių automobilių avarija / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

Oficiali tokių avarijų priežastis – saugaus atstumo nesilaikymas, tačiau šią taisyklę galima pritaikyti kone bet kuriam eismo įvykiui. Juk saugaus atstumo paprastai nesilaikoma todėl, kad vairuotojo dėmesys nukreiptas kažkur kitur.

Idealus tokios avarijos pavyzdys – praėjusį pirmadienį nutikęs įvykis Kaune. Čia susidūrė net keturi automobiliai ir visi išsirikiavo vorele vienas paskui kitą.

Priežastis? Pirmas važiavęs „Škoda“ automobilis išvydo kliūtį ir staigiai stabdė. Iš paskos važiavęs „Honda“ sustoti spėjo, po jo buvęs „Opel“ – taip pat, tačiau už šio važiavęs SEAT greitį spėjo tik sumažinti ir rėžėsi į „Opel“ automobilio galą. Šis nuo smūgio įsirėžė į priešais buvusį „Honda“, o pastarasis – į „Škoda“.

Avarija neapsiėjo be nukentėjusiųjų: į ligoninę išvežti paskutinių trijų automobilių vairuotojai, o SEAT modelyje dar sėdėjo mažas vaikas – jį medikai išvežė kartu su mama.

Automobiliai avarijos metu nukentėjo palaipsniui: labiausiai kliuvo SEAT, kurio priekis gerokai supiltas, tačiau „Opel“ gavo smūgį ir į galą, ir priekiu trenkėsi į „Honda“. Pastarasis su „Škoda“ susidūrė jau nestipriai.

Praėjusią savaitę portale 15min atliktos apklausos duomenimis, beveik pusė vairuotojų (48 proc.) iš daugiau nei 6 tūkst. apklaustųjų pažeidžia Kelių eismo taisykles naudodamiesti mobiliaisiais telefonais. Galima sakyti, kad kas antras vairuotojas kelyje važiuoja su padidinta rizika sukelti analogišką eismo įvykį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius