Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mercedes-Benz Global Training“ ekonomiško vairavimo mokymai padės sutaupyti tūkstančius eurų

Lietuvoje sunkvežimių vairuotojais dirba tūkstančiai lietuvių, kurie kas dieną važiuoja Lietuvos ir užsienio šalių keliuose. Ir nors transporto technologijos didžiuliais žingsniais žengia į priekį, tačiau pagrindiniu saugios ir sėkmingos kėlionės faktoriumi išlieka vairuotojas. Būtent nuo jo ypatingai priklauso ir sunkvežimio degalų sąnaudų rodikliai.
„Global Training 2015“
„Global Training 2015“ / Organizatorių nuotr.

Visą praeitą savaitę vyko tradiciniai nemokami „Mercedes-Benz“ mokymai „Global Training 2015“ sunkvežimių vairuotojams, logistikos įmonių vadybininkams ir vadovams, kurių metu dalyviai buvo supažindinami su sunkvežimių inovacijomis ir mokomi ekonomiško vairavimo.

Skaičiuojama, kad vairuotojas, sudalyvavęs tokiuose mokymuose, gali taupyti iki 15 proc. sunaudojamų degalų.

Skaičiuojant, kad įprasta metinė tolimojo reiso vilkiko rida – 150 000 kilometrų, o 100-ui kilometrų sunkvežimis įprastai sunaudoja apie 30 l degalų, galima skaičiuoti, kad per metus vienas vairuotojas įmonei gali sutaupyti apie 6500 litrų degalų. Dešimtis sunkvežimių valdančioms įmonėms tokie mokymai tampa išsigelbėjimu, siekiant sumažinti paslaugų kaštus.

Įmonių vadovai suprato, kad ekonomiškas vairavimas gali ženkliai sumažinti kelionės išlaidas.

„2006 metais, kai pradėjau vesti šiuos mokymus Lietuvoje, degalai buvo pigesni ir reikėdavo intensyviai siūlyti šiuos mokymus logistikos įmonėms. Tačiau su kiekvienais metais, degalams vis labiau brangstant ir bandant sumažinti pervežimų kaštus, šis poreikis išaugo iki tiek, kad dabar pervežimų įmonės pačios kreipiasi į mus ir klausia, kada bus vedami ekonomiško vairavimo mokymai. Įmonių vadovai suprato, kad ekonomiškas vairavimas gali ženkliai sumažinti kelionės išlaidas,“ – teigia visiems „Mercedes-Benz“ sunkvežimių vairuotojams puikiai žinomas įmonės „Silberauto“ instruktorius Darius Varnauskas. 

Organizatorių nuotr./„Global Training 2015“
Organizatorių nuotr./„Global Training 2015“

Šiuose kasmetiniuose koncerno Daimler AG organizuojamuose „Global Training“ mokymuose yra naudojami specialiai mokymams paruošti „Mercedes-Benz Actros“ sunkvežimiai, kuriuose vienu metu gali sėdėti 7 žmonės.

Tai leidžia instruktoriui vienu metu dėstyti kursus iš karto šešiems vairuotojams važiuojant sunkvežimiu realiomis eismo sąlygomis. Iš pradžių vairuotojai įveikia nustatytą realias sąlygas atitinkantį maršrutą ir pasižymi faktines degalų sąnaudas, tuomet instruktorius „Silberauto“ atstovybėje praveda teorinį kursą, vėliau tai pademonstruoja praktiškai vairuojant sunkvežimį kaip visa tai turi būti daroma ir galiausiai leidžia vairuotojams pritaikant naujas žinias įveikti tą patį atstumą dar kartą. Įprastai vairuotojų degalų sąnaudos tarp pirmo ir antro važiavimo skiriasi 10-15 proc.

Jo teigimu, įmonės įvertina ir tai, kad ekonomiškas vairavimas pasireiškia ne tik mažesnėmis degalų sąnaudomis, bet ir mažesnėmis eksploatacinėmis išlaidomis.

Tinkamai vairuojant taupomi sunkvežimio stabdžių diskai, kaladėlės, padangos ir kiti mazgai.

„Tinkamai vairuojant taupomi sunkvežimio stabdžių diskai, kaladėlės, padangos ir kiti mazgai. Taip, degalų sąnaudų sutaupymas matomas labiausiai, tačiau įmonės atkreipia dėmesį jau ir į kitus sunkvežimio mazgus, kurių resursą galima taupyti,“ – mintis dėsto D. Varnauskas. Šiuose „Global Training“ mokymuose taip pat dalyvavo Daimler AG instruktorius iš Vokietijos.

„Per vieną dieną apmokome 10-12 žmonių. Neretai šiuose mokymuose dalyvauja ne tik vairuotojai, bet ir įmonių savininkai, žmonės, atsakingi už transporto bei vairuotojų priežiūrą. Patys vairuotojai po mokymų dažnai lieka nustebę, kiek nedaug tereikia norint sutaupyti didžiulius kiekius degalų. Juo labiau, kad jie gauna retą galimybę pasikalbėti su šios srities profesionalais iš Vokietijos ir iš Lietuvos. Įmonių savininkai iš karto po mokymų pradeda justi šių „Mercedes-Benz“ organizuojamų mokymų naudą ir jau dabar įmonės plūsta pas mus su prašymais pravesti mokymus ir jų darbuotojams,“ – teigia Ramūnas Muračiovas, UAB „Silberauto“ krovininių automobilių pardavimo vadybininkas.

Organizatorių nuotr./„Global Training 2015“
Organizatorių nuotr./„Global Training 2015“

Anot jo, mokymuose dalyvauja tiek didelių įmonių, valdančių šimtus sunkvežimių, tiek mažesnių įmonių atstovai. 

Ekonomiško vairavimo kursus UAB „Silberauto“ veda profesionalus, AG Daimler sertifikuotas, ekonomiško ir saugaus vairavimo instruktorius Lietuvoje Darius Varnauskas. Visiems, perkantiems „Mercedes-Benz“ sunkvežimius, specialiai šiam tikslui skirtu „Mercedes-Benz Actros“, šie mokymai vedami nemokamai. 

Organizatorių nuotr./„Global Training 2015“
Organizatorių nuotr./„Global Training 2015“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius