Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Motociklininkai neskuba pradėti sezono, nors „sušvelnintos“ taisyklės jau leidžia

Šiemet motociklininkai sezoną gali pradėti kovo 1-ąją dieną: jeigu jokia kelio dangos dalis nėra padengta sniegu ar ledu, į gatves dviratės motorinės transporto priemonės gali išriedėti „apautos“ vasarinėmis padangomis. Tačiau jų antplūdžio nematyti – gatvėse ne kiekvienam miestiečiui pasisekė išgirsti prazvimbiantį motociklą.
Baikerių sezono uždarymas
Baikerių sezono uždarymas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip teigė vilnietis motociklininkas Aidas Bubinas, pagrindinė to priežastis yra oras: šiam sušilus bent iki dešimties laipsnių, motociklų gatvėse atsiras keliskart daugiau.

Daugelis palauks gerų orų sąlygų – siekiamybė važiuoti tikrai ne esant 3 laipsniams ir lyjant. Kai šviečia saulė ir yra 10 laipsnių – kodėl gi ne.

„Negalima sakyti, kad niekas nevažinėja – šiandien mačiau vieną motociklininką, važiuojantį per lietų. Manau, ir vakar (kovo 1-ąją) jų buvo. Aišku, nėra masiškai, kaip viduryje vasaros. Daugelis palauks gerų orų sąlygų – siekiamybė važiuoti tikrai ne esant 3 laipsniams ir lyjant. Kai šviečia saulė ir yra 10 laipsnių – kodėl gi ne“, – svarstė motociklininkas.

Prieš kelerius metus Susisiekimo ministerija paskelbė, kad motociklai, kurie bus naudojami eisme nuo lapkričio 1 iki kovo 31 d., privalo būti „apauti“ žieminėmis padangomis arba pažymėtomis M+S raidėmis. Tokio tipo padangos nėra dažnas reiškinys ir yra gaminamos toli gražu ne visiems motociklams, tad dviračių transporto priemonių bendruomenė tokia įstatymo pataisa gerokai pasipiktino.

Pernai jis buvo sušvelnintas: parengtos pataisos, nusakančios, kad vasarinėmis padangomis „apautu“ motociklu galima važiuoti lapkričio 1–31 ir kovo 1–31 dienomis, jeigu važiuojamoji kelio dalis nėra padengta sniegu ar ledu. Tad sezonas iš esmės nuo 7 mėnesių buvo pratęstas iki 9 – Vilniaus gatvėse sniegą kovo pradžioje pamatyti sudėtinga.

A.Bubinas prisiminė, kad ir 2016-aisiais kovo viduryje, kai buvo leidžiama važiuoti tik žieminėmis padangomis, išvažiavo į gatves. Tiesa, jo turimam „Honda“ motociklui gaminamos M+S padangos, kuriomis jis ir buvo „apautas“.

„Man nesuprantama, kai šviečia saulė, oro temperatūra yra 15 laipsnių, dangos – 25, tačiau važiuoti negalima. Dabar galiojantis, 2016-aisiais atsiradęs terminas – teisingas. Klimato atšilimas tikrai jaučiamas ir akivaizdus pavyzdys buvo pernai, kai jau kovo viduryje buvo labai šilta“, – teigė A.Bubinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius