Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Motociklų akrobatas pataria, kaip netapti „donoru“ kelyje

Motociklų sezonas ir šiltas oras į gatves jau išgynė daugybę motociklininkų. Šios mažų gabaritų ir itin greitos transporto priemonės yra tikras iššūkis kelyje: jas sunku ne tik pastebėti, bet ir atpažinti jų rodomus signalus.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Kaip motociklininkams netapti „donorais“ kelyje, pataria profesionalus motociklų akrobatas Šarūnas Kezys. 

Jei vairuotojai vadovaujasi sveiku protu, nelaimės 99 atvejais iš 100 pavyksta išvengti.

„Visuomenėje vyrauja nuomonė, kad kiekvienas sėdantis už motociklo vairo – „donoras“. Nesutinku. Jei vairuotojai vadovaujasi sveiku protu, nelaimės 99 atvejais iš 100 pavyksta išvengti. Netgi tie nutrūktgalviai, ieškantys savo galimybių ribų, pasirinkę tinkamą kelią, jokiu būdu ne miesto, gali būti visiškai saugūs. Taip treniruojamės ir mes“, – sako Š.Kezys, vienas iš motoakrobatikos čempionato „Stunt Riding 6 K Euro cup“ dalyvių.

Asmeninio archyvo nuotr./Šarūnas Kezys
Asmeninio archyvo nuotr./Šarūnas Kezys

Anot jo, greičio išbandymams puikiai tinka "Nemuno žiedas", o tik ką išsilaikiusiems motociklo teises, nereikėtų pirkti pačios galingiausios dviratės transporto priemonės.

„Vaizduotė dažnai prasilenkia su realybe ir pirmuosius metus geriau susilaikyti nuo pagundų“, – kalba motoakrobatikos profesionalas.

Net ir patyrusiems motociklininkams Šarūnas pataria būti atidiems kelyje.

Kad būtum pastebėtas automobilio vairuotojo, turi judėti panašiu greičiu kaip automobilis.

„Norite būti pastebėti kitų eismo dalyvių – manevruokite lėčiau. Kad būtum pastebėtas automobilio vairuotojo, turi judėti panašiu greičiu kaip automobilis. Miesto gatvės ne vieta greičiui net ir profesionalams – jei klaidos nepadarysi pats, ją gali padaryti kitas už vairo sėdintis asmuo“, – tikina jis.

Ypatingo atsargumo turėtų imtis ir automobilių vairuotojai.

„Šiltuoju sezonu į veidrodėlį reikia žvilgčioti bent du – tris kartus dažniau. Paprastai šios taisyklės vairuotojai laikosi vos prasidėjus motociklų sezonui, tačiau vėliau atsipalaiduoja, pamiršta, tada įvyksta nelaimė“, – kalba Šarūnas Kezys.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje

Motoakrobatikos profesionalas savo dviratę transporto priemonę naudoja ne tik greičiui pajusti, bet piešia figūras, atlieka triukus ir išnaudoja motociklą taip, kaip ne kiekvienas net ir įsivaizduotų. Kaip motociklų sporto šou atrodo realybėje bus galima išvysti jau gegužės 6 dieną „Žalgirio“ arenoje, kur vyks „Stunt Riding 6 K Euro cup“ čempionatas.

Renginio metu motociklizmo stereotipus laužys gausus būrys Lietuvos sportininkų, motoakrobatizmo žvaigždė iš Čekijos Martin Kratky, svečiai iš Lenkijos Ernest Komorowski ir Lukasz Belz. Žiūrovus džiugins ispanai Juanan del Fresno, Edu Rodrguez ir Jon Pena Zalla. Čia taip pat pasirodys motobolo rinktinė, BMX dviračių virtuozai ir kiti ekstremalai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius