Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nemuno žiede“ veikia aikštelė, sukurta slidinėjimui automobiliu

Oro temperatūrai nukritus žemiau nulio laipsnių slidinėjimo trasose įjungtos sniego gaminimo mašinos ir intensyviai imtasi ruošti trasas. Taip pat pirmą kartą Lietuvoje pradėta ruošti ir „slidinėjimo trasa“ automobiliams.
Sniego aikštelė „Nemuno žiede“
Sniego aikštelė „Nemuno žiede“

Praėjusį savaitgalį „Nemuno žiede“, kaip ir daugelyje slidinėjimo trasų, visu pajėgumu veikė sniego gaminimo mašina. Ji per 12-16 valandų visą šalia trasos esančią aikštę padengė storu sniego sluoksniu. Kadangi sniego danga važinės automobiliai, jai keliami ypatingi reikalavimai. Per vieną valandą sniego gamybai sunaudojama 15 kubinių metrų vandens, 35 kW elektros energijos, 20 litrų degalų, ir tai užtikrina, kad bet kokiu oru žiemą aikštelėje visada bus pakankamai sniego.

Jau šią savaitę šia automobilių vairuotojams skirta naujove galės naudotis visi, kurie nori patobulinti savo vairavimo įgūdžius slidžiame kelyje. Tai bus saugus ir legalus būdas už simbolinį mokestį pasitikrinti, kaip veikia automobilio padangos ir kitos saugumo priemonės, slidžiame kelyje įvažiavus į posūkį ar atsiradus netikėtai kliūčiai. Kaip sakė viešosios įstaigos „Nemuno žiedas“ direktorius Arūnas Samochinas, tai kartu bus dar viena proga visuomenei parodyti, jog lenktynių trasa nėra tik profesionaliems sportininkams skirtas objektas ir kad jos infrastruktūra gali naudotis kiekvienas automobilio vairuotojas.

Sniego pūtimo mašina
Sniego pūtimo mašina

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius