Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pabėgimas iš įvykio vietos: įstatymų nežinojimas sukelia didelių problemų

Kai iš įvykio vietos pabėga galimai neblaivus vairuotojas, apdaužęs kelis automobilius, jo kalte abejoti neverta ir skirta tūkstantinė bauda bei teisės vairuoti atėmimas keliems metams atrodo logiška bausmė. Tačiau žmogui, aikštelėje nubrozdinusiam kitą automobilį ir nuvažiavusiam, gresia tokia pati bauda.
Seimo pirmininko kortežas patyrė avariją
Asociatyvi nuotr.: apgadintas automobilis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pagal KET 426.1/2 straipsnį, pasitraukimas iš eismo įvykio užtraukia 600-1500 eurų baudą ir 12-36 mėn. teisių atėmimą.

Tai gali pasirodyti kaip neadekvati bauda kelių dešimčių eurų nuostolį padariusiam žmogui, tačiau bausmės tikslas šiuo atveju yra atsakomybė: jeigu eismo įvykis padarytas, tai bėgti nuo kaltės negalima.

Vilniuje šią savaitę įvyko būtent tokia situacija – „Škoda“ vairavusi moteris nubrozdino greta stovėjusį SAAB. Įvykį ji pastebėjo, nes išlipo iš savo automobilio ir apžiūrėjo nukentėjusią transporto priemonę. Galbūt ji nepastebėjo pažeidimo arba pagalvojo, kad tai – menkniekis, tad nusprendė nueiti apsipirkti į greta esančią parduotuvę. Atsiskaičiusi kasoje, ji išvažiavo automobiliu tarsi nieko nebūtų įvykę.

Tačiau įvykis užfiksuotas vaizdo kameromis, o ir apibrozdinto automobilio savininkas pastebėjo žalą. Vaizdo įrašas su automobiliu ir jo vairuotoja išplatintas visose žiniasklaidos priemonėse.

Tad „Škoda“ vairuotojai, vietoje to, kad susitartų su SAAB vairuotoju ir užpildytų eismo įvykio deklaraciją, teks kur kas daugiau problemų: jos veidas po įrašo paviešinimo šmėžuoja visoje Lietuvos žiniasklaidoje, o kai policija ją suras, moteriai teks susimokėti nemenką baudą bei atsisveikinti su teise vairuoti.

Jeigu patys pakliuvote į tokią situaciją, kai apgadinote kitą automobilį, kurio savininko aplink nėra, jokiu būdu nepalikite įvykio vietos. Pirmas dalykas, kurį turite padaryti – paskambinti policijai, kuri užfiksuos įvykį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius