Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavojingiausia Panevėžio pėsčiųjų perėja – ties Smėlynės ir A.Jakšto gatvių sankryža

Panevėžio mieste yra daugiau nei 200 šviesoforais nereguliuojamų perėjų. Nedidelė dalis jų – atnaujintos, tačiau ir jose įvyksta skaudžių eismo nelaimių. Policijos pareigūnai neslepia, kad daugelį perėjų reikia rekonstruoti, o jei tokios galimybės nebus, perėjas derėtų panaikinti.
Avarijos vietoje
Avarija perėjoje ties Parko g. 27-uoju namu / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Pavojingiausia – perėja ties Smėlynės ir A.Jakšto sankryža

Avaringiausia Panevėžyje laikoma pėsčiųjų perėja, esanti ties Smėlynės ir A.Jakšto gatvių sankirta. Čia šiemet įvyko jau trys eismo įvykiai, kuomet po automobilio ratais pateko žmogus. Visų trijų avarijų, kurios įvyko birželį, liepą ir rugsėjį, metu sužalojimų išvengti nepavyko. Tiesa, žūčių čia neužfiksuota.

Taip pat trys incidentai čia užregistruoti ir praėjusiais metais. Policijos pareigūnai sako, kad nors ši perėja 2012-aisiais buvo pripažinta viena pavyzdingiausių, tačiau didelis automobilių ir pėsčiųjų eismo srautas verčia kalbėti apie šios perėjos pavojingumą.

Rūtos Nedzelskienės nuotr./Avarijos vietoje
Rūtos Nedzelskienės nuotr./Avarija perėjoje ties Smėlynės ir A.Jakšto sankryža

Jei perėja bus pakelta, o įvykių nemažės – galvosime apie perėjos naikinimą

„Išsukant iš A.Jakšto gatvės visi nori greitai patekti į srautą Smėlynės gatvėje. Smėlynės gatve vairuotojai taip pat važiuoja greitai. Jau antrus metus iš eilės čia sužalojama po tris pėsčiuosius.

Mūsų manymu, šią perėją reikėtų pakelti, kad vairuotojai būtų priversti mažinti greitį. Tikimės, kad tuomet skaudžių esimo įvykių bus mažiau. Jei perėja bus pakelta, o įvykių nemažės – galvosime apie perėjos panaikinimą“, – pasakoja Panevėžio apskrities VPK Kelių policijos biuro prevencijos grupės specialistas Erikas Klimas.

Pėsčiųjų perėja ties Smėlynės g. 23-uoju namu: traukos centras – ligoninė

Dar viena pėsčiųjų perėja, kuri irgi įvardijama kaip avaringa, įrengta ties 23-uoju Smėlynės gatvės namu, greta Panevėžio greitosios medicinos pagalbos stoties. Čia pėsčiųjų srautas taip pat didelis, mat vienoje pusėje yra ligoninė, kitoje – autobusų stotelė.

Šiemet čia sužaloti du pėstieji. Vienas žmogus partrenktas sausio mėnesį, kitas – gegužę. Vienas iš sužeistųjų – nepilnametis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Pėsčiųjų perėja ties Smėlynės gatvės 23-iuoju namu
Tomo Markelevičiaus nuotr./Pėsčiųjų perėja ties Smėlynės gatvės 23-iuoju namu

Pėsčiųjų perėja ties Smėlynės g. 33-iuoju namu: ten vaikšto vaikai

Trečioji perėja Smėlynės gatvėje, kurioje kelio nepasidalija automobiliai ir pėstieji, įrengta ties 33-iuoju namu. Greta šios perėjos yra įsikūrusi Panevėžio Vytauto Žemkalnio gimnazija.

Šiemet kovo ir balandžio pradžioje buvo partrenkti du nepilnamečiai pėstieji. Žūčių išvengta. 2013-aisiais metais susidūrimų su pėsčiaisiais čia nebuvo užfiksuota.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Pėsčiųjų perėja ties Smėlynės gatvės 33-iuoju namu
Tomo Markelevičiaus nuotr./Pėsčiųjų perėja ties Smėlynės gatvės 33-iuoju namu

Pėsčiųjų perėja ties S.Keberdžio ir Nevėžio gatvių sankryža pažymėta mirtimi

Šioje perėjoje 2014-aisiais įvyko du eismo įvykiai. Vieno jų metu buvo sužalota moteris. Automobilis pėsčiąją perėjoje parbloškė balandžio viduryje. Birželį šioje vietoje automobilis kliudė ir sužalojo nepilnametę dviračio vairuotoją.

Ankstesniais metais čia yra užfiksuota ir tragiškai pasibaigusi avarija, kai automobilio vairuotojas mirtinai sužalojo gatvės pakraštį šlavusią darbininkę.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Pėsčiųjų perėja ties S.Kerbedžio ir Nevėžio gatvių sankryža
Tomo Markelevičiaus nuotr./Pėsčiųjų perėja ties S.Kerbedžio ir Nevėžio gatvių sankryža

Perėja ties Parko g. 27-uoju namu: žuvo nepilnametis dviratininkas

Ši nereguliuojama pėsčiųjų perėja dabar atnaujinta ir pakelta, todėl vairuotojai čia priversti mažinti greitį. Tačiau iki perėjos atnaujinimo čia jau spėjo įvykti tragiška avarija, kai BMW vairuotojas balandžio 25-osios vakarą partrenkė į perėją dviračiu įvažiavusį nepilnametį.

Vaikas nuo patirtų sužalojimų mirė.

Perėja ties Nemuno gatvės 76-uoju namu: tragedija nuskambėjo visoje Lietuvoje

Ši perėja į avaringiausių pėsčiųjų perėjų sąrašą įtraukta po rugsėjo 9-ą dieną įvykusios tragedijos, kai neblaivus kriminalinės policijos pareigūnas partrenkė tris gatvę kirtusius pensininkus. Moteris žuvo vietoje, vyro gyvybė užgeso ligoninėje. Medikų pagalbos prireikė ir kartu ėjusiam dar vienam garbaus amžiaus pėsčiąjam.

Praėjusiais metais čia eismo įvykių registruota nebuvo.

Egidijaus Krikščiūno nuotr./Avarijos vietoje
Egidijaus Krikščiūno nuotr./Perėja ties Nemuno gatvės 76-uoju namu

„Rašome įvairiausius raštus, kad galėtume pradėti organizuoti perėjų atnaujinimą. Mūsų nuostata yra tokia, kad perėja privalo atitikti reikalavimus. Jeigu perėja jų neatitinka – perėją reikia šalinti arba modernizuoti. Reikia perėjas pakelti, įrengti kryptinį apšvietimą, jei įmanoma – salelę.

Jei kalbėtume apie perėją, kur žuvo du senoliai, tokias priemones šioje perėjoje tikrai įgyvendinti įmanoma. Einame šito link“, – sako Erikas Klimas.

Perėja ties Aukštaičių ir Sirupio gatvių sankryža po nelaimės atnaujinta

2014-aisiais metais šioje perėjoje eismo įvykių neužfiksuota, tačiau pernai, lapkričio pabaigoje čia buvo partrenkta pėsčioji. Moteris nuo patirtų sužalojimų mirė. Dabar ši perėja atnaujinta, įrengtas modernus apšvietimas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Atidarymo akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Perėja ties Aukštaičių ir Sirupio gatvių sankryža

Perėja ties Nemuno ir G.Petkevičaitės-Bitės gatvių sankryža irgi paženklinta krauju

Praėjusių metų pabaigoje, gruodžio 27-ą dieną eismo įvykis šioje perėjoje baigėsi tragiškai.

Jauno vaikino vairuojamas „Volkswagen Golf“ kliudė ir mirtinai sužalojo per perėją ėjusį vyrą. Pėsčiasis žuvo vietoje, buvo sužalotas ir vairuotojas.

2014-aisiais šioje perėjoje eismo įvykių užfiksuota nebuvo.

Perėja ties Statybininkų gatvės 56-uoju namu: žmonės traukia į turgų

Šioje perėjoje 2014-aisiais nežuvo ir nebuvo sužeistas nė vienas pėsčiasis, tačiau prieš metus incidentas šioje vietoje pareikalavo aukų. Tuomet pėsčiųjų perėjoje buvo parblokšta ir žuvo moteris.

Šioje vietoje eismo srautas gana didelis, nes vienoje gatvės pusėje įsikūręs turgus, prekybos centras, vaikų darželis. Kitoje pusėje – daugiabučiai gyvenamieji namai.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Pėsčiųjų perėja ties Statybininkų g. 56-uoju namu
Tomo Markelevičiaus nuotr./Pėsčiųjų perėja ties Statybininkų g. 56-uoju namu

Iš viso šiemet per 9 mėnesius Panevėžio pėsčiųjų perėjose įvyko 23 eismo įvykiai. Pernai per visus metus tokių incidentų užfiksuota 32.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius