-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Per praėjusią parą Lietuvoje užfiksuoti 1 976 greičio viršijimo atvejai

Balandžio 16–17 dienomis (ketvirtadienį ir penktadienį) nuo 6.00 iki 6.00 valandos 23 Europos šalyse, tarp jų ir Lietuvoje vyko Europos kelių policijos tinklo TISPOL inicijuota vienos paros specialioji policinė prevencinė priemonė „Greitis“. Mūsų šalyje ši priemonė buvo pavadinta „Pamėgink važiuoti tik saugiu greičiu. Turėtų patikti...“ Stacionarios ir slaptuose policijos automobiliuose įrengtos sistemos užfiksavo 1 598 vairuotojus, kurie bent truputį viršijo nustatytą greitį. Dar 378 protokolus už greitį surašė tą parą viešai keliuose patruliavę pareigūnai.
Greičio matuoklis Vilniuje
Greičio matuoklis Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šalies keliuose įrengti greičio matuokliai ir keliuose patruliuojantys kelių policijos pareigūnai visą parą fiksavo net menkiausius greičio viršijimo atvejus. 

Pirminiais duomenimis, valstybinės reikšmės keliuose greičio matavimo sistemos per parą užfiksavo 488 550 važiavusių transporto priemonių, iš kurių 1 598 vairuotojai viršijo nustatytą greitį.

Į šį skaičių patenka ir 149 greičio viršijimo atvejai, nustatyti specialiomis spalvomis nenudažytuose ir policijos skiriamaisiais ženklais nepažymėtuose automobiliuose įrengta greičio matavimo įranga. Pažymėtina, kad stacionarūs greičio matuokliai užfiksavo 689 atvejus, kai leistinas greitis buvo viršytas iki 10 km/valandą. 

Stacionarūs greičio matuokliai užfiksavo 689 atvejus, kai leistinas greitis buvo viršytas iki 10 km/valandą

Keliuose patruliuojantys pareigūnai už leistino greičio viršijimą transporto priemonių vairuotojams surašė dar 378 administracinių teisės pažeidimų protokolus. Policijos pareigūnai nustatė 17 atvejų, kai leistinas greitis buvo viršytas daugiau kaip 40 km/val., 3 atvejus – daugiau kaip 50 km/val., 157 vairuotojams taikytas įspėjimas dėl nustatyto greičio viršijimo iki 10 km/valandą. Be to, nustatytas 1 pavojingo vairavimo atvejis, kai buvo ne tik viršytas leistinas greitis, bet ir paeiliui padaryti keli Kelių eismo taisyklių pažeidimai, keliantys didelę grėsmę eismo saugumui. 

Plačiai ir iš anksto paviešinta specialioji policinė priemonė vis dėlto neatgrasė vairuotojų ne tik nuo leistino greičio viršijimo, bet nesustabdė ir alkoholio nevengiančių vairuotojų – per praėjusią parą šalies keliuose nustatyta 19 neblaivių vairuotojų. Taip pat kelių policijos pareigūnai išaiškino 14 asmenų, neturinčių teisės vairuoti transporto priemones, tarp kurių – 3 vairavo transporto priemones, kai tokia teisė jiems buvo atimta dėl ankstesnių pažeidimų.

Vykdyta 24 valandų prevencinė akcija – vienas iš Europos kelių policijos tinklo TISPOL tikslų: mažinti eismo įvykiuose nukentėjusių žmonių skaičių ir siekti, kad Europos keliai būtų kuo saugesni.  

2014-aisiais Lietuvos keliuose dėl nustatyto leistino ar saugaus važiavimo greičio viršijimo eismo įvykiuose žuvo 84 žmonės, dar 919 buvo sužeista. 

VIDEO: Penktadienio ankstų rytą Vilniaus kelių policijos reidas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius