Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pernai žiemą tolimųjų reisų vairuotojai patyrė dvigubai daugiau traumų nei užpernai

Ne gyvybės draudimo bendrovės BTA duomenimis, praėjusių metų žiemą užfiksuota dvigubai daugiau tolimųjų reisų vairuotojų traumų nei 2012 m. Už patirtus nuostolius vairuotojui bendrovė vidutiniškai išmokėjo 4,5 tūks. litų, tačiau buvo ir tokių atvejų, kai išmoka viršijo 10 tūkst. litų. Daugiausia įvykių užregistruota Vokietijoje, Rusijoje, Italijoje, Ispanijoje, Olandijoje, Lenkijoje, rašoma bendrovės pranešime spaudai.
Vilkiko avarija
Vilkiko avarija / Vaidas T.

Bendrovės duomenimis, tolimųjų reisų vairuotojų sveikatos sutrikimų ypač padaugėjo praėjusią žiemą. Jie kreipėsi į užsienio gydymo įstaigas dėl pakilusio kraujospūdžio, skausmų krūtinėje, kitų nusiskundimų. 

„2013-ųjų žiemą tolimųjų reisų vairuotojams sveikata šlubavo dažniau, užfiksuota ir daugiau traumų, nei įprastai. Traumų vairuotojai patyrė krovinių iškrovimo metu ar remontuodami sugedusį sunkvežimį, taip pat dominavo įvykiai, kai vairuotojai lipdami iš vilkiko slydo ir krito. Dažniausiai diagnozuoti galūnių kaulų lūžiai, išnirimai, galvos sumušimai. Nemažai užfiksavome atvejų, kai dėl sveikatos sutrikimų jie sukėlė eismo įvykius. Kyla ypač pavojingų situacijų, jei vairuotoją prie vairo ištinka insultas ar infarktas,“ – teigia Žalų reguliavimo departamento specialistė Irina Paleckienė.

Pasak bendrovės specialistės, vidutiniškai už patirtą traumą tolimųjų reisų vairuotojui bendrovė išmoka apie 4,5 tūkstančių litų, tačiau yra užfiksuota ir tokių atvejų, kai išmoka viršijo 10 tūkstančių litų. Tai priklauso nuo to, kokia diagnozė nustatyta apdraustajam, koks gydymas buvo taikytas, ar buvo gydyta stacionare. 

Kaip teigė I. Paleckienė, tolimųjų reisų vairuotojai yra draudžiami medicinos išlaidų draudimu (KRD). Šis draudimas atlygina išlaidas už suteiktas medicinines paslaugas užsienio gydymo įstaigoms bei apdraustojo medicininį transportavimą iki gydymo įstaigos. Nukentėjusiajam taip pat yra atlyginami tokie tiesioginiai nuostoliai, kaip vaistų įsigijimas.

Daugiausia traumų tolimųjų reisų vairuotojai patyrė užsienio šalyse, dažniausiai – Vokietijoje, Rusijoje, Italijoje, Ispanijoje, Olandijoje, Lenkijoje. Lietuvoje užfiksuoti įvykiai, kuriuos patyrė Lietuvos logistikos įmonėse dirbantys vairuotojai iš užsienio – baltarusiai, ukrainiečiai, rusai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius