Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija: rytinį chaosą Vilniuje sukėlė vos du eismo įvykiai

Penktadienio rytas Vilniaus vairuotojus pasitiko didesnėmis nei įprasta spūstimis Tūkstantmečio ir Oslo gatvėse bei vakariniame aplinkkelyje. Nors, pirminiais duomenimis, spūstys susiformavo dėl kelių eismo įvykių, kuriuose dalyvavo apie 19 transporto priemonių, Vilniaus policijos turimais duomenimis, užregistruoti tik du eismo įvykiai, kuriuose dalyvavo septynios transporto priemonės.
nufilmuotas-eismo-ivykis-vilniaus-kalvariju-gatveje
Nufilmuotas eismo įvykis Vilniaus Kalvarijų gatvėje

Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistas Paulius Radvilavičius LRT.lt teigė, kad policija šiandien ryte vyko į du eismo įvykius.

Apie pirmąjį buvo pranešta apie 6 val. 50 min. Maždaug ties Tūkstantmečio ir Panerių gatvių sankryža susidūrė penki automobiliai. Šio eismo įvykio metu niekas nenukentėjo, tačiau policijos pareigūnams šį įvykį teko įforminti. Spūstys susidarė dėl to, kad ne visus automobilius, dalyvavusius šiame eismo įvykyje, pavyko greitai pašalinti nuo važiuojamosios kelio dalies.

Maždaug 7 val. 30 min, buvo gautas dar vienas pranešimas apie eismo įvykį vakariniame aplinkkelyje prie išvažiavimo link „Gariūnų“ verslo centro. Čia susidūrė du automobiliai – „Mercedes-Benz“ ir „Audi“ automobiliai. Nors nukentėjusių nebuvo, tačiau policija atvyko įforminti šio eismo įvykio, nes eismo įvykio dalyviai nesutarė dėl to, kuris vairuotojas kaltas.

Specialisto pasiteiravus, kodėl buvo pranešta net apie 19 susidūrusių automobilių, jis teigia, kad policija taip pat buvo gavusi pranešimų apie didesnį transporto priemonių skaičių, kurios pateko į eismo įvykius.

VIDEO: Nufilmuotas eismo įvykis Vilniaus Kalvarijų gatvėje

P.Radvilavičius paaiškino, kad ganėtinai įprasta, jog susidūrus keliems automobiliams įvykio pranešėjai ne visada tiksliai įvertina susidūrusių automobilių skaičių, todėl neretai pirminiai duomenys būna klaidingi. Iš ryto policija žinojo tik apie du eismo įvykius, kuriuose nukentėjo septynios transporto priemonės.

Nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Reidas Vilniuje“/Įvykio vietoje
Nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Reidas Vilniuje“/Įvykio vietoje

P.Radvilavičius negalėjo pasakyti, dėl kokių priežasčių kilo šie eismo įvykiai, tačiau teigė, kad policija pradėjo tyrimą, kurio metu turėtų būti nustatyti kaltininkai ir eismo įvykių aplinkybės.

„Grinda“ jau ruošiasi šalčiams

Penktadienio ryto oro sąlygos nebuvo pačios palankiausios Vilniaus vairuotojams. Dangus buvo apsiniaukęs ir lijo. Tačiau, kaip teigia Vilniaus miesto gatves prižiūrinčios įmonės „Grinda“ atstovas Egidijus Steponavičius, sąlygų susidaryti ledui tikrai nebuvo, todėl vargu ar ledas galėjo būti rytinių eismo įvykių priežastimi.

„Šiuo metu temperatūra yra teigiama, o žemės paviršius įšilęs, todėl juodasis ledas dar tikrai nesusidaro. Žinoma, mes sekame ir kontroliuojame situaciją, bet šiandien sąlygų susidaryti ledui tikrai nebuvo“, – teigia E. Steponavičius.

Jis priduria, kad įmonė galvoja apie ateinantį žiemos sezoną ir jau kitą savaitę bus pradėta ruošti technika, skirta kelių priežiūrai, tai yra sniego valymui ir druskos barstymui. Technika bus ruošiama todėl, kad jei kitą savaitę kiltų nenumatytų aplinkybių būtų galima pasirūpinti bent jau tiltais ir viadukais. Tačiau, atsižvelgiant į dabartines sąlygas, tokio poreikio nėra, nes tam, kad, pavyzdžiui, ant tiltų ir viadukų susidarytų ledas, bent kelias dienas turi laikytis neigiama oro temperatūra.

Nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Reidas Vilniuje“/Įvykio vietoje
Nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Reidas Vilniuje“/Įvykio vietoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius