Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policijos pamoka elektrinių paspirtukų mėgėjams: ar galima važiuoti dviračių taku ir ar reikia dėvėti šalmą?

Rugpjūčio 12 dieną Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai kvietė susitikti prie Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios ir sužinoti, kaip saugiai elgtis keliaujant pėsčiomis, dviračiu arba paspirtuku. Gyventojams daugiausiai klausimų sukėlė pastaroji transporto priemonė.
Laisvalaikis Vilniuje
Elektriniai paspirtukai/ Asociatyvi nuotr. / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Kauniečiai klausė, ar važiuojant paspirtuku reikalingas šalmas, ar galima juo keliauti dviračių takais.

„Dviračiu, motoriniu dviračiu ir šiai kategorijai priskirtinu elektriniu paspirtuku galima važiuoti dviračių takais, pėsčiųjų ir dviračių takais arba dviračių juostomis, kur jų nėra – tam tinkamu kelkraščiu, – taisykles paaiškino Kelių policijos valdybos Tarnybos organizavimo skyriaus pareigūnės. – Važiuojant elektriniu paspirtuku, šalmas privalomas tik nepilnamečiams.“

Priemonę vykdę pareigūnai taip pat pastebėjo, kad vis dar gajus mitas, jog atšvaitą reikia prisisegti tik tamsiuoju paros metu. Segėti atšvaitą būtina ir esant prastoms oro sąlygoms, kai matomumas yra prastas.

Pasak pareigūnų, geriausia, jei atšvaitą segėsime visada. Taip pat, reikėtų nepamiršti, kad atšvaitas segamas dešinėje pusėje.

Policijos pareigūnų informacija buvo ypač įdomi jauniesiems eismo dalyviams. Jie ypač noriai atsakinėjo į pareigūnų klausimus, kaip teisingai paruoši dviratį kelionei ir kaip saugiai pereiti gatvę.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pabrėžia, kad tėvai turi būti pavyzdžiu savo vaikams: „Pasitaiko, kad tėvai neprisega savo vaikų vežant transporto priemonėse, bėga per gatvę kartu su mažaisiais ar vairuodami naudoja mobiliuosius telefonus. Dėl tokio aplaidumo ne tik neformuojamos saugaus elgesio būnant eismo dalyviu normos, bet ir atžaloms kyla galimybė skaudžiai nukentėti.“

Tokios akcijos skirtos ir šviesti, ir edukuoti, ir, žinoma, pabendrauti su pačiais gyventojais, išgirsti, su kokiomis problemomis jie susiduria.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius