Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Policijos priemonė Kaune: kur skuba „A“ juosta važiuojantys vairuotojai?

Trečiadienio rytą Kauno vairuotojus pasitiko ne visai maloni staigmena. Pripratusius keliauti viešajam transportui skirta eismo juosta stabdė policijos pareigūnai.
Policijos priemonės akimirkos
Policijos priemonės akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaune nėra smarkiai išvystyto viešajam transportui skirtų eismo juostų tinklo. Šiuo metu Kaune tokia gatvė tik viena – Vytauto prospektas. Kitose, po rekonstrukcijos dar neatliktas ženklinimas. To pakako, kad pareigūnai per valandą užfiksuotų apie 20 vairuotojų važiuojančių autobusams skirta juosta.

Policijos priemonė prasidėjo 7 valandą ryto. Vytauto prospekto pradžioje sustojo nežymėta pareigūnų „Škoda“, kuri filmavo pažeidėjus. Per raciją apie pažeidimus padariusius vairuotojus pareigūnai pranešdavo toliau stovintiems savo kolegoms, kurie sustabdę vairuotojus tikrino dokumentus.

Pažeidėjų pikas buvo pasiektas prieš 8 valandą ryto. Kuomet vairuotojai į mokyklas ir darželius vežė savo atžalas. Kone visi teisinosi, kad įvažiavę į autobusams skirtą juostą nespėdavo persirikiuoti arba kelionė užsitęsdavo dėl planuojamo atlikti dešinio posūkio.

Pasitaikė ir kuriozų. Vienas, kiek per daug įsiaudrinęs vairuotojas, vos neužvažiavo ant jį stabdžiusio pareigūno. Greita policininko reakcija išgelbėjo, vos keli centimetrai ir vairuotojas būtų prisiviręs daug daugiau bėdos nei bauda už važiavimą draudžiama eismo juosta.

Vienas vairuotojas kategoriškai nesutiko su pareigūnų priekaištais. Jis teisinosi, kad važiuoja į autobusų stotį, todėl jam nebuvo kitos išeities kaip tik važiuoti „A“ juosta. Vyras sakė, kad su bauda nesutinka ir ją skųs.

„Subaru“ vairavęs vyras teisinosi, kad yra medikas ir skuba į operacinę. Pareigūnai vyrą paleido. Tiesa, baudos jis neišvengs, ją gaus paštu – pažeidimą nufilmavo policijos automobilyje įrengtos kameros.

Policijos priemonei artėjant prie pabaigos, į akiratį pateko sidabrinis BMW. Vyras lyg bandė stoti, tačiau nesupratęs, ko iš jo nori pareigūnas, paspaudė greičio pedalą ir nurūko savo keliais.

Kaune tokia policijos priemonė surengta pirmą kartą. Vairuotojams gresia nuo 30 iki 90 eurų bauda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius