Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjusią savaitę Lietuvos keliuose žuvo 2 eismo dalyviai

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja: per savaitę, balandžio 21–27 dienomis (penktadienį–ketvirtadienį), mūsų šalies keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 52 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės.
Avarija Kaune
Asociatyvi nuotr.: Avarija Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Žuvo 2 eismo dalyviai: 56 metų automobilio vairuotojas ir 77 metų keleivė.

Sužeisti 67 žmonės, tarp jų – 15 nepilnamečių (7 keleiviai, 6 pėstieji, 1 motociklo vairuotojas). Įvykiuose daugiausia nukentėjo vairuotojų – 31 ir keleivių – 21, taip pat 14 pėsčiųjų, iš jų 9 – pėsčiųjų perėjose, ir 1 dviračio vairuotojas.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 2 eismo įvykiuose: sužeisti 2 žmonės (vairuotojai).

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 3 eismo įvykiais mažiau, žmonių žuvo 2 mažiau, sužeista 1 mažiau.

Šiais metais daugiausia žuvo pėsčiųjų – 21 (15 iš jų – tamsiuoju paros metu, 3 – pėsčiųjų perėjose) ir vairuotojų – 19

Per savaitę policijos pareigūnai šalies keliuose užfiksavo 3 170 Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Pirminiais duomenimis, pradėti 68 ikiteisminiai tyrimai dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t. y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas.

Šiais metais (iki balandžio 28 d.) Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 52 žmonės, t. y. tiek pat kaip praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Daugiausia žuvo pėsčiųjų – 21 (15 iš jų – tamsiuoju paros metu, 3 – pėsčiųjų perėjose) ir vairuotojų – 19.

Keletas savaitės eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės:

Balandžio 21-osios, penktadienio, ryte (7.30 val.) Kėdainiuose, Elevatoriaus gatvėje, tarpstotyje Kėdainiai–Dotnuva, degant draudžiamam šviesoforo signalui į geležinkelio pervažą įvažiavo automobilis „Opel Zafira“, į kurį trenkėsi Jonavos kryptimi važiavęs šilumvežis, valdomas 33 metų vyro. Nuo smūgio lengvasis automobilis buvo nublokštas nuo pervažos. Automobilį vairavęs 56 metų Kėdainių rajono gyventojas žuvo įvykio vietoje.

Taip pat ryte (apie 9.25 val.) Kaune, A. Juozapavičiaus prospekto ir Mažeikių gatvės sankryžoje, reguliuojamoje šviesoforu, automobilis „VW Golf“, vairuojamas 39 metų vyro, įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „Nissan Qashqai“, kurį vairavo 36 metų moteris. Įvykio metu nukentėjo abu vairuotojai ir „Golf“-o 28 metų keleivė. Visi jie buvo nuvežti į ligoninę, kur, gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, išleisti į namus.

Balandžio 22-osios, šeštadienio, ryte (9.15 val.) Raseinių rajone, Nemakščių seniūnijoje, Ylių kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda, prie tilto virš Šešuvio upės, automobilis „Opel Vectra“, vairuojamas 54 metų moters, važiuodamas atbuline eiga antrąja eismo juosta, atsitrenkė į važiavusį keleivinį autobusą „Volvo B12“, vairuojamą 24 metų vaikino. Per eismo įvykį žuvo lengvojo automobilio 77 metų keleivė, sužeista vairuotoja, ji dėl galvos traumos buvo paguldyta į Kauno klinikas.

Vakare (apie 18.10 val.) Skuode, Vytauto ir Kretingos gatvių sankryžoje, automobilis „Toyota Avensis“, vairuojamas 32 metų moters, išvažiuodamas iš šalutinio kelio nesustojo prie kelio ženklo „STOP“ ir nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „Opel Meriva“, kurį vairavo 72 metų vyras. Susidūrimo metu nukentėjo šeši žmonės: abu vairuotojai ir po du keleivius iš abiejų automobilių: 32-ejų moteris ir 62-ejų vyras, 50-ties vyras ir to paties amžiaus moteris. „Opel“ vairuotojas ir „Toyota“ 32 metų keleivė paguldyti į ligoninę.

Balandžio 23-iosios, sekmadienio, pavakarę (apie 17.19 val. ) Vilniaus rajone, Bratoniškės kaime, žvyrkelyje, lyjant, nepasirinkęs saugaus važiavimo greičio vairuojamo automobilio „Honda Civic“ nesuvaldė neblaivus 26 metų vaikinas. Tiesiame ruože automobilis įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Vairuotojas iš įvykio vietos pasišalino. Įvykio metu jis ir nukentėjo, vaikinui nustatytas 1engvas 1,43 promilės girtumas.

Pavakarę (apie 17.02 val.) Vilniuje, Galvės ir Žarijų gatvių išsišakojime, 41 metų vyras, vairuodamas automobilį „BMW 316“, iš antros eismo juostos, skirtos važiuoti tiesiai, suko į dešinę ir susidūrė su motociklu „Aprilia SL1000“, kuris iš pirmos eismo juostos, skirtos važiuoti į dešinę, važiavo tiesiai. Įvykio metu nukentėjo motociklą vairavęs 32 metų vyras (kairės rankos ir kojos sumušimai).

Balandžio 24-osios, pirmadienio, naktį (0.10 val.) Vilniuje, Žemaitės gatvėje, 23 metų vaikino vairuojamas automobilis „Saab 9-5“, partrenkė per pėsčiųjų perėją degant draudžiamam šviesoforo signalui ėjusį neblaivų pėsčiąjį. Vyriškis (nustatytas vidutinis 2,09 promilės girtumas) patyrė bendrą kūno sumušimą, jis paguldytas į ligoninės Traumatologijos skyrių

Balandžio 25-osios, antradienio, ryte (7.50 val.) Joniškyje, V. Kudirkos gatvėje, esant šlapiai kelio dangai, 57 metų vyras, vairuodamas automobilį „Ford Galaxy“, pėsčiųjų perėjoje kliudė du 16 metų paauglius. Dėl sužeidimų berniukai buvo nuvežti į ligoninę, gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, išleisti gydytis ambulatoriškai.

Balandžio 26-ąją, trečiadienį, prieš šeštą vakaro (17.53 val.) Kaune, Kęstučio gatvėje, iš kiemo išvažiuodamas ir į kairę sukdamas automobilis „Mercedes-Benz C220“, vairuojamas 41 metų moters, susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu motociklu „Yamaha WR 125X“. Nukentėjo jį vairavęs 17 metų vaikinas (jis patyrė kūno sumušimus). Nepilnametis teisę vairuoti turi.

Balandžio 27-osios, ketvirtadienio, naktį (apie 2.20 val.) Zarasų rajone, Asavytų kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A6 Kaunas–Zarasai–Daugpilis, 85 metų vyras, vairuodamas visureigį „Hyundai ix55“, galbūt užsnūdo prie vairo, dėl to automobilis įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir nuvažiavo nuo kelio į griovį. Vairuotojas dėl krūtinės ląstos sumušimo paguldytas į ligoninę. Kartu važiavęs 65 metų keleivis nenukentėjo.

Ryte (apie 11.00 val.) Panevėžyje, Ramygalos gatvėje, šaligatviu važiavęs dviratininkas parbloškė ėjusią 86 metų pėsčiąją. Garbaus amžiaus moteris dėl sužeidimo paguldyta į ligoninę. Dviračio vairuotojas iš įvykio vietos pasišalino.

Popietę (apie 13.00 val.) Vilniuje, Antakalnyje, Nemenčinės plente, 28 metų vyro vairuojamas motociklas „Yamaha XVS 950A“ nepraleido į nereguliuojamą pėsčiųjų perėją įėjusios 10 metų mergaitės ir ją partrenkė. Mažametė patyrė kairės kojos kaulų lūžius, ji paguldyta į ligoninės Traumatologijos skyrių.

Vakare (apie 18.00 val.) Prienų rajone, kelyje Kaunas–Prienai–Alytus, dėl saugaus važiavimo greičio ir reikiamo atstumo nesilaikymo į priekyje važiavusį ir kairėn sukusį automobilį „Renault Laguna“ atsitrenkė 40 metų vyro vairuojamas automobilis „Opel Zafira“. Per eismo įvykį sužeisti „Renault“ vairavusi 31 metų moteris ir su ja važiavęs 9 metų berniukas. Abu paguldyti į ligoninę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius