-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R. Masiulis: bausmių griežtinimas dėl vairavimo išgėrus problemos nespręstų

Bausmių griežtinimas neblaiviems vairuotojams šios problemos nebemažina, todėl reikia ieškoti kitų kovos priemonių, sako susisiekimo ministras Rokas Masiulis.
Rokas Masiulis
Rokas Masiulis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Reaguodamas į skaudų eismo įvykį Naujųjų naktį, kai per neblaivaus vairuotojo sukeltą eismo įvykį žuvo trys vienos šeimos nariai, ministras sako, kad šiuo metu koncentruojamasi į jaunosios kartos švietimą, tikintis, kad ši „investicija turėtų labiausiai atsipirkti“ keičiant visuomenės mąstyseną.

„Yra griežtos bausmės, bet ir jos, panašu, neveikia. Mes turime investuoti kiek įmanoma daugiau į jaunąją kartą, kad ji nuo pirmųjų klasių būtų auklėjama, kad alkoholio vartojimas ir vairavimas nesuderinamas. Visi žino, kad už tokį nusikaltimą gali papulti į kalėjimą ir vis tiek žmonės geria, vairuoja – panašu, kad reikšmingos įtakos jiems nėra“, – žurnalistams ketvirtadienį kalbėjo ministras.

Jis patikino, kad policija taip pat nepastebi sąsajos tarp bausmių griežtinimo ir girtų vairuotojų skaičiaus mažėjimo. R.Masiulis taip pat tvirtino, kad ministerija nesiūlys atsakomybės neblaiviems vairuotojams griežtinimo, nes tai – ne jos kompetencija.

„Dėl baudžiamojo persekiojimo, tai yra ne mūsų ministerijos klausimas, Susisiekimo ministerija turi užtikrinti visas technines priemones, kurios būtų“, – aiškino jis.

Marijampolėje Naujųjų naktį neblaivus 28 metų karys sukėlė avariją, per kurią žuvo kitu automobiliu vykę sutuoktiniai ir jų šešiolikmetis sūnus. Premjeras Saulius Skvernelis ketvirtadienį pareiškė, kad avarijos kaltininkui turi būti pateikti kaltinimai dėl nužudymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius