Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 01 20 /21:58

Reidas Kaune: įkliuvo „Žalgirio“ pergalę kelias dienas šventęs „Taxify“ vairuotojas

Savaitgalį į Kauno gatves išriedėję policijos pareigūnai masiškai tikrino vairuotojų blaivumą. Iš viso papūsti į naujuosius alkotesterius teko daugiau kaip 3 tūkstančiams vairuotojų. Sekmadienio reidui pasirinkta Tunelio gatvė. Čia pasibaigė ir dviejų „Taxify“ klientų kelionė, kuomet kelias dienas „Žalgirio“ pergalę šventusiam vairuotojui sužibo lemtingas skaičius – 0,23 promilės.
Policijos priemonė Kaune
Policijos priemonė Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sekmadienio popietę miesto centro link Tunelio gatve važiuojantys kauniečiai savo kailiu išbandė naujuosius, savaitės pradžioje gautus alkotesterius. Kaip 15min paaiškino Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos 1-ojo būrio specialistė Agnė Kančelskė, per minutę juo galima patikrinti apie 15 vairuotojų.

„Jie skirti dideliam žmonių srautui patikrinti. Reikia pūsti per atstumą, nėra kontakto su žmogaus lūpomis, todėl nereikia keisti šiaudelių. Ekrane labai greitai pamatome, ar ore yra alkoholio. Jis nerodo tikslaus promilių kiekio, todėl paaiškėjus, kad ore alkoholio yra, asmuo dar kartą patikrinamas įprastu ir tiksliai girtumą fiksuojančiu alkotesteriu“, – 15min pasakojo pašnekovė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Agnė Kančelskė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Agnė Kančelskė

Nuo reido pradžios nepraėjus nė pusvalandžiui buvo sustabdytas pavežėjimo paslaugas teikiančios įmonės „Taxify“ simbolika papuoštas „Toyota Prius“. Vairuotojui pūstelėjus naujasis alkotesteris iškart parodė, kad šis gali būti neblaivus.

Siekiant išsiaiškinti tikslų promilių kiekį, vyras patikrintas įprastu alkotesteriu. Jo ekrane sužibo lemtingas skaičius – 0,23 promilės. Taksi ar pavežėjimo paslaugas teikiantiems asmenims galioja visiško blaivumo reikalavimas. Paaiškėjus, kad su šiuo vairuotoju kelionės tikslo nepasieks, nusivylę klientai patraukė savais keliais.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Policijos priemonė Kaune
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Policijos priemonė Kaune

Paprašytas paaiškinti įvykio aplinkybes vairuotojas rėžė atvirai: „Žalgiris laimėjo, tai ir švenčiau“. Mylimos krepšinio komandos pergalę prieš Atėnų „Panathinaikos“ audringai atšventęs kaunietis atviravo, kad šeštadienį daug dirbo, nebuvo kada ilsėtis, tad veikiausiai todėl alkoholis ir nespėjo išgaruoti. Nors keleivius vežantiems vairuotojams galioja griežti apribojimai, 15min jis atskleidė, kad ir sekmadienį nesiruošia ilsėtis – vėl žaidžia „Žalgiris“, tad klientų netruks.

„Vienam vairuotojui nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,77 promilės, jam surašytas protokolas. Kitam vairuotojui protokolas surašytas dėl to, kad pradedančiojo vairuoti asmens automobilis nebuvo pažymėtas žalios spalvos klevo lapu”, – reido rezultatus dėstė A.Kančelskė.

Šeštadienį Kaune vyko net du reidai. Pasak A.Kančelskės, jų metu didžiausias pareigūnų dėmesys buvo skiriamas neblaivių vairuotojų, saugos diržų naudojimo, pėsčiųjų daromiems Kelių eismo taisyklių pažeidimams nustatyti bei juos užkardyti. Nuo 14 val. iki 17.30 val. patikrinta apie 1500, vėliau vakare – dar 500 vairuotojų.

„Labai džiaugiamės, nes šeštadienį nustatyti tik trys neblaivūs vairuotojai. Net 15 vairuotojų nustatytas leistinos normos neviršijantis alkoholio kiekis. Reido metu pastebėjome vairuotoją, kuris, išvydęs pareigūnus, su žmona pasikeitė vietomis. Prieš keletą metų jam buvo atimta teisė vairuoti transporto priemones. Pasibaigus teisės vairuoti atėmimo terminui asmuo neįvykdė sąlygų susigrąžinti teisę vairuoti, todėl jis nubaustas kaip neturintis teisės vairuoti. Jo žmonai gresia atsakomybė už automobilio perdavimą neturinčiam teisės vairuoti.

Taip pat buvo sustabdytas neblaivus vairuotojas, prie vairo sėdęs tikriausiai todėl, kad patingėjo kelis šimtus metrų iki namų nueiti pėsčiomis. Jam nustatytas 1,35 promilių girtumas, taigi, gresia teisės vairuoti atėmimas ir bauda.

Nustatytas smulkus pažeidimas – automobilis, kuriam nebuvo atlikta techninė apžiūra, dar viena transporto priemonė nebuvo įregistruota pagal galiojančius teisės aktus“ , – 15min dėstė Kauno apskrities VPK atstovė A.Kančelskė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius