Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija keičia taisykles: mokys vairuotojus važinėti „europietiškai“

Rusija nusprendė keisti Kelių eismo taisykles (KET) ir priartinti jas prie Europos Sąjungos standartų.
Patvirtintas sąrašas pastatų Maskvoje, kurie bus griaunami
Maskva / „Scanpix“/„Sputnik“ nuotr.

Pirmiausia planuojama pakeisti Rusijos KET numatytą važiavimo žiedinėmis sankryžomis tvarką, rašo laikraštis „Komersant“. Be to, panašiai kaip Lietuvos, Lenkijos ir kitų ES šalių keliuose, bus bandoma įvesti „greičio gesinimo“ žiedines sankryžas ir specialias apriboto greičio zonas. ES patirtis rodo, kad taip sumažinamas avaringumas.

Laikraščio teigimu, pirmasis Rusijos vicepremjeras Igoris Šuvalovas VRM ir Transporto ministerijai nurodė per mėnesį paruošti KET pakeitimus. Galimas dalykas, kad po to Rusijoje įsigalios europinė tvarka, kai automobiliai, judantys žiedine sankryža, turi pirmumą, jei nėra kitaip nurodančių ženklų.

Iš esmės tokia tvarka Rusijoje egzistuoja, tačiau ji reglamentuojama, skirtingai nei ES, ne bendra praktika, o kelio specialiaisiais ženklais.

Valdžia svarsto ir kitą pakeitimą – leisti pėstiesiems eiti per gatvę ne tik pėsčiųjų perėjose, bet ir specialiose zonose, kuriose automobilių greitis bus ribojamas iki 10–20 km/val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius