Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sausis buvo įspūdingai saugus mėnuo Lietuvos keliuose

Sausio mėnesį keliuose žuvo „tik“ devyni žmonės – daugiau nei dukart mažiau nei pernai.
Įvykio vietoje
Asociatyvinė iliustracija: avarijos vietoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sausį per avarijas Lietuvoje žuvo devyni žmonės – 2,33 karto mažiau, nei pernai tuo pat metu. Pernai sausį Lietuvoje avarijose buvo žuvęs 21 žmogus.

„Ši statistika teikia ypatingą viltį, kad laikydamiesi eismo taisyklių, atidumo ir pagarbos vieni kitiems kelyje, galime tapti gerokai pažangesni šioje srityje, pakilti į žymiai aukštesnį lygį Europos kontekste ir per metus, palyginti su praėjusiais, išsaugoti daugiau nei šimtą gyvybių“, – sako susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.  

Kaip skelbia Susisiekimo ministerija, išankstiniais duomenimis, šeši iš devynių žuvusiųjų buvo pėstieji, visi žuvę tamsiu paros metu. Nė vienas iš jų nesegėjo šviesą atspindinčių priemonių, nors vieno žuvusiojo rankinėje buvo rasti net trys atšvaitai. Susisiekimo ministerija primena, kad tamsiu paros metu taisyklingai nešiojamas atšvaitas ar kita matomumą gerinanti priemonė gali išsaugoti gyvybę.

Sausį taip pat žuvo du vairuotojai ir vienas keleivis. Vairuotojus pražudė galbūt pasirinktas nesaugus greitis: vienas vairuotojas žuvo nuvažiavęs nuo kelio, kitas, norėdamas aplenkti kitą automobilį, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su priešais atvažiuojančia transporto priemone. Keleivį, pirminiais duomenimis, pražudė girtas vairuotojas. Iš viso dėl neblaivių vairuotojų kaltės žuvo trys žmonės.

Pernai šalies keliuose žuvo 241 žmogus – beveik dešimtadaliu mažiau nei 2014 metais (267).

Ministerija pažymi, kad, palyginti su 2014 metais, praėjusiais metais daugiau nei tris kartus sumažėjo žuvusiųjų dėl neblaivių vairuotojų kaltės – nuo 49 (2014 metais) iki 15 (2015 metais). Taip pat žuvo perpus mažiau vaikų: 2014 metais – 23, 2015 metais – 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius