-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekmadienį Vilniuje – festivalis visiems eismo dalyviams: diskutuos B.Tiškevič ir B.Vanagas

Jau šį sekmadienį, rugsėjo 30 dieną, startuosianti eismo dalyvių sąmoningumui ir vieni kitų supratimui skirta akcija „Kito kailyje“ kviečia į net penkiose Vilniaus miesto erdvėse vyksiančius renginius – koncertus, protmūšį, muges, parodas ir diskusijas, kurias moderuoti patikėta radijo laidų vedėjai, socialinių akcijų iniciatorei bei palaikytojai ir knygos „Vyvenimas“ autorei Beatai Tiškevič.
Beata Tiškėvič
Beata Tiškėvič / Agnės Papievytės nuotr.

„Kito kailyje“ diskusijos – viena esminių mūsų vienos dienos festivalio dalių, todėl jas moderuoti norėjome patikėti išskirtinei asmenybei“, – teigia renginio idėjos autorė ir viena iš renginio organizatorių Algina Bedulskė.

„Beata yra visa savo asmenybe žavingas ir labai intelektualus žmogus, kuris, esam tikri, įsigilins į temas, į savo pašnekovus ir pavers „Kito kailyje“ komandos inicijuotas diskusijas giliomis, prasmingomis ir dar labiau įdomiomis“, – savo pasirinkimą aiškina ji.

Pirmą kartą Lietuvoje vykstančio tokio tipo renginio metu bus iškeltos dvi diskusinės temos – „Dviratės transporto priemonės. Naujas miesto veidas ar maža problema?“ bei „Kultūra keliuose“.

Temas bei jų problemas atskleisti padės vienas iš projekto „Minam100.lt“ iniciatorių Vaidas Rimkus, Dviratininkų draugijos atstovas Eduardas Kriščiūnas, motociklininkas-akrobatas Arūnas Gibieža (Aras Freestyle), Lietuvos kelių policijos tarnybos atstovas Vytautas Grašys, Lietuvos pėsčiųjų asociacijos prezidentas Silvestras Dikčius, SĮ „Susisiekimo paslaugos“ atstovas Anton Nikitin, Lietuvos autoverslininkų asociacijos generalinis direktorius Vitoldas Milius, lenktynininkas Benediktas Vanagas ir laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ vedėjas Valdas Vilūnas.

Trumpus atstumus dviračiu arba pėsčiomis mėgstanti įveikti Beata Tiškevič teigia, jog visiems eismo dalyviams kartais naudinga pabūti kito kailyje. „Važiuodama dviračiu kartais susierzinu dėl žmonių, kurie eina dviračių takais, lyg sapnuodami, bet vos pati tampu pėsčiąja – irgi visko pasitaiko“, – sako ji.

Artėjantį sekmadienį „Kito kailyje“ komanda kviečia sudalyvauti ir kituose Vairuotojų ir keliautojų dienos renginiuose bei patikrinti žinias KET protmūšyje (registracijos nuoroda rasite čia) bei aplankyti visas vienos dienos festivalio erdves.

Šiemet pirmą kartą vykstantis saugiam eismui skirtas interaktyvus renginys kvies į kertines, vis labiau atsigaunančio Vilniaus stoties rajono erdves – šalia geležinkelio stoties įsikūrusius „Peroną“ ir „Que Pasa“, kūrybinėms idėjoms atvirą „Kablys+Kultūra“ erdvę bei šalia įsikūrusią „Saulės jėgainę“ bei sekmadieniais gastronomijai ir bendruomeniškumui dedikuotą „Turgus 2.0“ gatvę.

Detalią renginių programa rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius