Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių policija turi naują ginklą: baltą „mikrobangę“ keičia juodas „ciklopas“

Juodas greičio mėgėjams labai pavojingas „VW Passat“ Šiaulių gatvėse atsirado visai neseniai. Miesto vairuotojus pasiekė žinia, kad šis iš išorės niekuo neišsiskiriantis policijos automobilis be skiriamųjų ženklų turi galimybę vienu smūgiu nukirsti net 32 pažeidėjus.
Šiauliuose – naujas radaras
Šiauliuose – naujas radaras / Grupės "Pagalba vairuotojams Šiauliuose" nuotr.

Iš pažiūros tai tik dar vienas nežymėtas policijos automobilis, statomas šalikelėje ir fiksuojantis pro šalį per greitai lekiančius vairuotojus. Šiaulių pareigūnai šio savo ginklo jau neslepia nuo visuomenės – mėgstate viršyti greitį, tuomet plačiai šypsokitės – jus fiksuoja.

Šiaulių AVPK nuotr./Šiauliuose – naujas radaras
Šiaulių AVPK nuotr./Šiauliuose – naujas radaras

Jei tiksliau, tai galite ir nesišypsoti. Nuotraukų gali ir visai nebūti. Šiame automobilyje įmontuota įranga vienu metu gali fiksuoti net 32 transporto priemonių greitį keturiose eismo juostose – tiek atvažiuojančius, tiek nuvažiuojančius automobilius.

Per vieną dieną matuoklis užfiksavo per 100 pažeidėjų. Šiaulių Kelių policijos tarnybos viršininkas Robertas Radavičius atskleidė kelias detales apie naująjį ginklą.

„Tai nejudantis greičio matuoklis, tačiau gebantis fiksuoti pažeidėjus į abi puses savo matomumo zonoje.

Gal pas mus, Šiauliuose tokio didelio srauto nėra, kad būtų išnaudotos visos šio greičio matuoklio galimybės, tačiau „juodosiose dėmėse“ jis labai praverčia. Stengiamės jį statyti ten, kur iš tiesų tyko rimti pavojai.“

Viršininkas neatskleidė, kokiu atstumu „šaudo“ naujasis radaras, tačiau pabrėžė, kad pakankamu ir nuramino, jog kilometro nesiekia.

„Mikrobangę“ pakeitė „ciklopas“

Prieš pustrečių metų rašėme, kad „Facebook“ grupėje „Pagalba vairuotojams Šiauliuose“ skelbiamas karas pakelėse stovintiems greitį matuojantiems policijos automobiliams.

Vairuotojai suskubo skelbti karą juodajam siaubui – tokį pat nuožmų, kaip ir anksčiau skelbė baltajam „šaldytuvui“.

Tuometinis kelių siaubas ir legenda turėjo dešimtis pavadinimų.

Baltas senas „VW PAssat“ buvo vadinams iš šaldytuvu ir mikrobange. Šio kelių veterano pakelėse jau nematyti – atitarnavo.

Naujasis juodas kelių siaubas pravardėmis dar negali pasigirti, tačiau jo viską matančią akį jau kažkas praminė „ciklopu“.

Vairuotojai minėtoje grupėje suskubo skelbti karą juodajam siaubui – tokį pat nuožmų, kaip ir anksčiau skelbė baltajam „šaldytuvui“.

„Stengiamės parinkti vietas, kurios yra iš tiesų pavojingos, kur turime daug eismo įvykių, prieš perėjas. Neturime tikslo surinkti kuo daugiau baudų. Mums svarbiau yra – kuo mažiau nelaimių“, – tikino viršininkas.

Šiaulių AVPK nuotr./Šiauliuose – naujas radaras
Šiaulių AVPK nuotr./Šiauliuose – naujas radaras

Iš tiesų Šiauliuose yra vietų, kur žmonėms praeiti nėra saugių šaligatvių. Nemažai perėjų pagrindinėje Tilžės gatvėje yra nereguliuojamos. Taip pat – nemažai gyvenamųjų vietovių, kuriose greitis apribotas iki 30 kilometrų per valandą. Jose gali žaisti vaikai, o vairuotojai šiomis gatvėmis per kamščius stengiasi pagreitinti kelionę.

TAIP PAT SKAITYTKITE: Susipažinkite: nežymėta policijos „Škoda“, iškart fiksuojanti 32 automobilius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius