Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose dėl išmaniųjų šviesoforų padaugėjo spūsčių, o ar sumažės nelaimių?

Šiauliuose keliose sankryžose atsirado nauji išmanieji šviesoforai, kurie, užuot įnešę į eismą daugiau tvarkos, sukūrė didžiules spūstis. Žmonės pradėjo vengti šių sankryžų aplinkinėmis gatvelėmis. Specialistai tikina, kad svarbiausia, jog dėl šviesoforų bus mažiau nelaimių – viskas ilgainiui susitvarkys, o šviesoforai bus pareguliuoti.
Išmanusis šviesoforas
Išmanusis šviesoforas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Daugiausia šiauliečių kritikos socialiniuose tinkluose sulaukė išmanieji šviesoforai, įrengti P.Cvirkos ir Žemaitės bei Pramonės ir Serbentų gatvių sankirtose.

„Šiaulių gatvių apšvietimo“ specialistai tvirtina, kad nepatogumai yra laikini. Pirmiausia – žmonės pripras prie kiek pasikeitusių eismo sąlygų, o antra – šviesoforai greitai vėl bus iš naujo derinami pagal sukauptus duomenis.

Abiejose sankryžose iki tol veikė įprasti šviesoforai, kurie lyg ir nesudarydavo spūsčių, tačiau tik dėl to, kad šiose vietose kairiojo posūkio žmonės vengdavo. O ko laukti, jei pasukti į kairę spėja tik vienas arba du automobiliai.

Savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis tikina, kad šviesoforai labiau apsimoka finansiškai nei žiedinės sankryžos. Jis palygino, jog planuojamas žiedas ties problematiška Lyros ir Gardino gatvių sankirta iš tiesų atsieis per 800 tūkst. eurų, nors galvota apie perpus mažesnę sumą.

Specialistai primena, kad dabar veikia dar vienas rekonstruotas šviesoforas J.Jablonskio, Architektų ir Žemaitės gatvių sankirtoje.

Reikia pažymėti, kad vairuotojai dabar dažniau sustoja prie šviesoforų pagrindinėje Tilžės gatvėje. Kai kurie piktinasi šviesoforu, esančiu miesto pakraštyje, ties posūkiu į Ginkūnus.

Anksčiau tiesiai vairuotojai pravažiuodavo nepristabdę. Į Joniškio pusę skriedavo iki pat apvažiavimo – ten netoliese yra greičio matuoklis. Į miesto pusę greitis nesumažėdavo iki pat Vaidoto gatvės, kur pasitikdavo pirmasis šviesoforas.

Specialistai primena, kad dabar veikia dar vienas rekonstruotas šviesoforas J.Jablonskio, Architektų ir Žemaitės gatvių sankirtoje. Tai gana judri vieta, kurioje dažnai susidarydavo eismo spūstys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius