Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose nufilmuota avarija įžiebė diskusiją feisbuke: kaltas vienas vairuotojas, ar abu „geri“?

Lapkričio 1 d. keliuose bus daug vyresnio amžiaus vairuotojų, kurie vairuoja kelis kartus per metus ir jų įgūdžiai nėra labai geri. Būkite atsargūs, savajame „Facebook“ profilyje įspėjo Lietuvos policija. Įspėjimas iliustruotas iškalbingu, tačiau prieštaringu vaizdo įrašu, sukėlusių aistras socialiniame tinkle.
59f88e29b04f1video_59f88e1f14db3
Akimirka iki susidūrimo

Taip, senolis gatvėje pasielgė neapdairiai, jam pats metas susimąstyti, ar dar turi sveikatos vairuoti. Tačiau parodyti savąjį profesionalumą šioje situacijoje progą praleido ir patyręs autobuso vairuotojas – veždamas keleivius jis matė neadekvatų eismo dalyvį, tačiau neįvertino situacijos ir pakliuvo į avariją.

Tokios komentatorių pozicijos išryškėjo iš diskusijos internete, kilusios policijai paviešinus autobuso ir lengvojo automobilio susidūrimą Šiauliuose.

Ši filmuota medžiaga paviešinta kaip proginė – pareigūnai primena, kad per Vėlines ir Visų šventųjų dieną keliuose bus daug vairuotojų, keliaujančių tik retsykiais, tad primiršusių įgūdžius ir reikalaujančių empatijos iš aplinkinių.

„80-metis vairuotojas vyksta į kapines. Ilgai važiuoja rodydamas kairį posūkio signalą, tuomet rikiuojasi į pirmą eismo juostą ir kai jau atrodo manevrą beveik baigia, netikėtai suka į kairę, taip savo automobilį užkišdamas paskui važiavusiam autobusui. Senelis tvirtina, kad į kairę suko iš antros eismo juostos.

VIDEO: Šiauliuose nufilmuotas diskusiją sukėlęs susidūrimas

Kaip Jūs kelyje vertinate solidaus amžiaus vairuotojus?“, – feisbuke klausė policijos atstovai.

Visiems pensininkams nuo tam tikro amžiaus anuliuoti teises...

Viačeslavas J. iškart pateikė pasiūlymą: „Pradedantieji vairuotojai privalo ant automobilio užklijuoti klevo ženklą. Gal panašų reikalavimą įvesti ir solidaus amžiaus vairuotojams? Tada važiuodamas paskui tokį automobilį būsi žymiai atsargesnis.“

Žilvinas N. – kur kas radikalesnis. „Visiems pensininkams nuo tam tikro amžiaus anuliuoti teises, nes jie kelia grėsmę kitiems!“, – kategoriškai rašo vyras.

Viskas čia normaliai.

Jonas G. į situaciją nutarė pažvelgti kitu kampu: „Rodė kairį posūkį, pasuko į kairę, viskas čia normaliai, tiesiog norėjo plačiau paimti, kad apsisuktų. Žioplas tas, kuris iš paskos važiavo net nepristabdydamas“, – įsitikinęs Jonas.

„Autobusų ir troleibusų vairuotojai jau senai pranoko savo bukumu ir įžūlumu kažkada buvusias maršrutkes, ir video tik tą ir patvirtina. Jei aš didelis – šluosiu visus nors ir suprantu, kad norėdamas galėčiau to išvengti“, – į vatą nevyniojo Nerijus M.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius