Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suerzino Kauno policijos pareigūnų poelgis – kas būtų, jei taip pasielgtų paprastas vairuotojas?

Stovite, laukiate saugios galimybės pasukti į kairę, tačiau už jūsų stovintis automobilis nusprendžia įžūliai jus apvažiuoti ir pasukti anksčiau. Tokią situaciją vaizdo registratoriumi užfiksavo 15min skaitytojai Kaune, o internautų pyktį sukėlė tai, kad įžūliai pasielgęs ir KET taisykles pažeidęs automobilis – policijos pareigūnų.
Policijos pareigūnai Kaune nusprendė nelaukti, kol pasuks priešais buvęs automobilis
Policijos pareigūnai Kaune nusprendė nelaukti, kol pasuks priešais buvęs automobilis / 15min nuotr.

„Kaip manote, kas būtų, jei tap pat pasielgtų paprastas vairuotojas?“ – klausia 15min skaitytojas, pasidalinęs savo užfiksuotu vaizdo įrašu.

Kaip pasakojo vaizdo įrašo autorius, jis taip pat laukė galimybės pasukti į kairę Kauno K.Petrausko gatvės ir Radvilėnų plento sankryžoje. Priešais buvo dar du automobiliai, tarp jų – ir policijos pareigūnų ekipažas.

Vaizdo įraše matyti, kad gatvė apsnigta ir nevalyta, tad pirmojo į kairę sukančio automobilio vairuotojas neskuba. Ko negalima pasakyti apie antrus eilėje esančius policijos pareigūnus. Šie pavažiuoja į priekį, dar šiek tiek, o galiausiai sulaukę tarpo – apvažiuoja priešais juos esančią transporto priemonę ir į kairę pasuka pirmieji.

VIDEO: Policijos pareigūnų elgesys supykdė: kas būtų, jei taip padarytų paprastas vairuotojas?

Tai ne pirmas kartas, kada policijos pareigūnų netinkamą arba diskutuotiną elgesį vaizdo registratoriais užfiksuoja paprasti vairuotojai. Po nemenko snygio buvo užfiksuota, kaip iš stovėjimo aikštelės slysdami šonu išvažiavo Vilniaus policijos pareigūnai. Tąkart policijos atstovų buvo pabrėžta, kad už tokį slystelėjimą nebūtų baudžiamas joks vairuotojas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Užfiksavo šonu slystančius pareigūnus, tačiau tai – ne chuliganiškas vairavimas?

Pasielgė nekorektiškai

Peržiūrėjęs vaizdo įrašą Artūras Pakėnas, saugaus vairavimo ekspertas bei vairavimo mokyklos VšĮ „Amplius“ vairavimo instruktorius įvertino pareigūnų elgesį: „pasielgė nekorektiškai“.

Ir ne tik tai. Anot A.Pakėno, priekyje esantis automobilis rodė posūkį į kairę, tad jo lenkti iš kairės jau nebuvo galima. Šiuo atveju, anot vairavimo eksperto, policijos pareigūnai pažeidė Kelių eismo taisyklių (KET) 136.2 punktą, kuriame nurodoma, kad prieš pradėdamas lenkti automobilio vairuotojas turi įsitikinti, ar priekyje esančio automobilio vairuotojas, važiuojantis ta pačia eismo juosta, nerodo kairiojo posūkio.

Anot pašnekovo, jei tokį vairuotojo elgesį užfiksuotų policijos pareigūnai, jie ne tik galėtų, bet ir turėtų įžūlų vairuotoją stabdyti ir bent jau įspėti, o greičiausiai – dar ir nubausti.

Laukia paaiškinimo

Ramūnas Matonis, Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas, kol kas, sakė, paaiškinti Kauno policijos pareigūnų elgesio negalįs. Jis pabrėžė, kad šiuo metu vaizdo įrašas pateiktas Kauno policijos pareigūnams ir laukiama, kol šie patikrins, kas lėmė tokį pareigūnų elgesį gatvėje.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai į 15min klausimą sureagavo penktadienį popiet. Jų atsakyme teigiama, kad pareigūnai priims sprendimą vairuotojo atžvilgiu prieš tai įvertinę vaizdinėje medžiagoje matomą policijos pareigūno manevrą bei galimas tokio elgesio priežastis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius