Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susidurti su briedžiu – tas pats, kas su sunkvežimiu

Didžiausios šalies ne gyvybės draudimo bendrovės „Lietuvos draudimas“ duomenimis, šiais ir praėjusiais metais dvigubai išaugo avarijų, kurių metu keliuose susiduriama su briedžiais. Tokios avarijos yra pačios pavojingiausios ir brangiausios. Šiemet per 9 metų mėnesius „Lietuvos draudimo“ klientams briedžiai kelią pastojo tiek pat kartų, kiek pernai per visus metus, nors dėl rudeninės žvėrių migracijos sezono jų, prognozuojama, dar daugės.
Automobilis „Opel“ partrenkė briedį
Automobilis „Opel“ partrenkė briedį / 15min.lt skaitytojo nuotr.

„Vertinant susidūrimų su briedžiais žalas, vidutiniškai jos yra 2,5 kartų didesnės nei susidūrus su stirna ir net 6 kartų didesnės nei susidūrus su kiškiu. Iš viso šiemet dėl susidūrimo su briedžiais savo klientams atlyginome jau pusę milijono litų nuostolių, o apskritai per 9 mėnesius avarijos, kurių metu po automobilio ratais pakliūna gyvūnai, atsiėjo 2,5 milijono litų“, – pasakoja „Lietuvos draudimo“ Žalų departamento direktorius Artūras Juodeikis.

Didžiausių nuostolių šiemet atnešusi avarija, kurios metu žuvo briedis, įvyko kelyje Vilnius – Gardinas, nuo smūgio automobilis tapo neremontuotinas, jo savininkui atlyginta beveik 80 tūkstančių litų nuostolių. Specialistų teigimu, susidūrimas su briedžiu, ypač važiuojant didesniu greičiu užmiestyje, prilygsta susidūrimui su sunkiasvore transporto priemone. Tokia tragiška avarija šiemet įvyko Klaipėdos rajone, kai kelią pastojus briedžiui, automobilis „Opel“ apvirto, vairuotojas žuvo vietoje. 

Dažniausiai Lietuvoje vairuotojams kelią pastoja stirnos – iš viso apie 40 proc. visų avarijų įvyksta susidūrus su stirna. Palyginti dažnai į kelią išbėga šunys (17 proc. nuo visų avarijų su gyvūnais). Ne mažiau pavojingi susidūrimai su šernais: tarp jų yra šiemet registruota brangiausia tokia avarija, jos nuostolis automobiliui „Mercedes“ vertinamas 170 tūkstančių litų.

Draudimo ekspertai taip pat pastebi, kad šalies gyventojai pakankamai gerai pažįsta gyvūnus, nes registruodami įvykį, mini labai įvairius gyvūnus: barsukus, mangustus, bebrus, šeškus, garnius, antis, gandrus, gulbes. Taip pat pastebima, kad net 9 iš 10 vairuotojų susidūrimą su kiškiu įvardija kaip susidūrimą su zuikiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius